Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Singura fabrică de ciocolată românescă, cu 82 de angajaţi, este la un pas de dispariţie

Singura fabrică de ciocolată românescă, cu 82 de angajaţi, este la un pas de dispariţie

Singura fabrică de ciocolată românescă, Galactic, este la un pas de dispariţie. Firma cu acţionariat 100% românesc a cerut insolvenţa din cauza scumpirilor. În vremurile de glorie, la fabrica din Maramureş se produceau 2.000 de tone de ciocolată pe an.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

25 de ani de succes în industria ciocolatei pot dispărea în doar câteva clipe. Administratorul Liviu Fagi spune că decizia de a înainta cererea de punere a firmei sub protecţie procedurii de insolvenţă a fost generată cu scopul de a reuşi, cât se poate, salvarea ei.

"Avem aceeaşi problemă pe care o are toată industria din România. După trei ani de furtună în piaţă, în care toate costurile producţiei au crescut, lipsa materiilor prime pentru o perioadă importantă, ne-am văzut puşi în situaţia în care, din păcate, cred că asta este singura soluţie pentru a salva ceea ce se mai poate salva din industria asta. Odată cu închiderea unei astfel de fabrici se pierde o industrie care, probabil în următorii 30 de ani, nu o mai pune nimeni la loc", a declarat Liviu Fagi.

Citeşte şi: Afacerea cu care un român a dat lovitura în acest an. Un kilogram se vinde şi cu 40 de lei la tarabe

Firma nu are datorii, însă, din cauza inflaţiei, costurile de producţie au explodat. Cei 82 de angajaţi ai societăţii şi-au primit salariile la zi şi au încredere că fabrica de ciocolată va fi salvată.

La un moment dat, compania avea în portofoliu peste 80 de sortimente de ciocolată care se regăseau pe rafturile magazinelor din ţară.

În perioada de vârf, fabrica din Maramureş producea 2.000 de tone de ciocolată pe an.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept