Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes SLK 2012, noi imagini şi detalii oficiale

Mercedes SLK 2012, noi imagini şi detalii oficiale

Mercedes SLK 2012, noi imagini şi detalii oficiale
Sursa foto: www.worldcarfans.com
01 Noi 2010   •   17:20

Mercedes a prezentat noi detalii şi fotografii ale viitorului model SLK. Acesta are un acoperiş special, care pare ieşit direct din filmele SF. Denumit Magic Sky Control, plafonul panoramic electrochromic este conceput pentru a reduce temperatura în cabină. Acesta se “întunecă” în câteva secunde la atingerea unui buton. “Dacă structura sticlei este supusă unui voltaj electric, particule din structură se poziţionează astfel încât lumina poate trece prin geam. Dacă voltajul nu este activat particulele se aşează la întâmplare. Astfel lumina este blocată parţial iar sticla rămâne închisă la culoare”, potrivit unui comunicat al companiei.




Pentru a demonstra posiblităţile acestui design, inginerii au efectuat mai multe teste în Death Valley, un deşert din SUA. Plafonul panoramic blochează razele UV şi infraroşii, ceea ce ajută la menţinerea unei temperaturi cu până la 10 % mai scăzute în cabină, faţă de un acoperiş obişnuit.




În afara acestor detalii, Mercedes a prezentat o serie de fotografii care indică felul în care va arăta interiorul viitorului SLK, relatează www.worldcarfans.com. Cu toate că este parţial acoperit de camuflaj, se poate vedea că acesta este inspirat din modelul SLS, cu un volan în trei spiţe şi un nou panou cu indicatoare de bord. Cel mai probabil, maşina va fi prezentată anul viitor, la Detroit sau Geneva.

×
Subiecte în articol: Mercedes imagini spion fotografii spion
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close