Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Cel mai mare steag din lume este pregătit să intre în Cartea Recordurilor

Cel mai mare steag din lume este pregătit să intre în Cartea Recordurilor

Cel mai mare steag din lume este pregătit să intre în Cartea Recordurilor
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Apr 2013   •   13:12
Se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, cântăreşte 5 tone şi este cel mai mare steag din lume. Drapelul record este în sfârşit gata după peste 20 de zile de muncă intensă, emoţii mari şi stres. Croitoresele de la Fabrica de Steaguri sunt mândre de munca lor. Acum, se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare, când România va intra în Cartea Recordurilor. 
 
Emoţiile pentru realizarea celui mai mare steag din lume au fost mari încă de la prima cusătură. 
 
Croitoresele de la Fabrica de Steaguri au fost încântate. Când au auzit cât de mare va fi drapelul nu le-a venit să creadă. Adrian Dragomir face steaguri de patru ani, însă niciodată nu a intrat într-un proiect de o asemenea amploare. 
 
Prin mâinile croitoreselor de la Fabrica de Steaguri au trecut pe rând materialul albastru, cel galben şi cel roşu. S-a muncit intens, uneori chiar şi 16 ore pe zi, inclusiv în weekend-uri. Totul trebuia să iasă perfect. Au muncit în echipă şi au reuşit să termine de croit steagul, în timp record.
 
Apoi, bucăţile mari de pânză au fost împachetate şi pregătite pentru transport. Munca cea grea era abia la început. 
 
O mică armată de oameni de la Fabrica de Steaguri a muncit mai mult de două zile la asamblarea celor trei bucăţi de material. Şi pentru că materialul este foarte fin, orice eroare putea compromite proiectul. 
 
După atâta muncă, angajaţii sunt nerăbdători să vadă rezultatul muncii lor. 
 
Drapelul este în sfârşit gata, iar acum se fac ultimele pregătiri pentru ziua cea mare. Astfel, Antena 3, cu ajutorul celor de la Fabrica de Steaguri, face un cadou românilor, în semn de respect şi preţuire. Iniţiativa de a face cel mai mare steag din lume vine în urma campaniei de anul trecut, Pe tricolor e scris unire. Atunci, Antena 3 a readus drapelul în casele românilor. 
 
---
Steagul României va fi desfăşurat pe 27 mai pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky şi Caroli.


Cu origini româneşti, Rompetrol are o tradiţie de peste 40 de ani în industria petrolului, diversificându-şi activităţile şi operatiunile în rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale. Aceasta sustine astfel imaginea si prezenta Romaniei in 13 tari, raspandite peste 3 mari - Marea Neagra, Marea Caspica si Mediterana, dar si trei continente - Europa, Africa si Asia.
In prezent, Grupul Rompetrol este detinut integral de KazMunayGas – compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.

Caroli, brandul românesc autentic al liderului pe piața de mezeluri din România, se alătură initiativei Antena 3 de a înscrie drapelul României în recordurile lumii omologate de GUINNESS WORLD RECORDS™.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close