Antena 3 Coronavirus Maraton de vaccinare la Castelul Bran timp de o lună, în fiecare weekend

Maraton de vaccinare la Castelul Bran timp de o lună, în fiecare weekend

de Adelina Miron    |    07 Mai 2021   •   10:00
Maraton de vaccinare la Castelul Bran timp de o lună, în fiecare weekend
Sursa foto: Castelul Bran/Pixabay

Începând de astăzi, 7 mai, Castelul Bran se va transforma în centru de vaccinare anti-COVID-19 timp de o lună, în fiecare weekend.

În cadrul maratonului vor fi admininstrate doar doze din vaccinul produs de Pfizer BioNTech, fără programare. Acțiunea se va desfășura în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

Cei imunizati aici vor avea acces gratuit la o expoziţie.

Spațiul destinat vaccinării beneficiază de flux unidirecțional și este structurat astfel: camera de așteptare, cameră recepție / înregistrare, cameră vaccinare, camera observație post vaccinare, cameră personal medical. Acesta va fi dezinfectat periodic cu lămpi UV și nebulizator.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă vineri, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În imediata vecinătate a imobilul este asigurată parcarea gratuită pentru beneficiari.

Maraton de vaccinare la Castelul Bran, în fiecare weekend

Inițiativa a apărut ca urmare a intenției guvernului de a deschide centre de vaccinare în unități private și, totodată, în întâmpinarea perioadei în care deplasările între regiuni vor deveni mai frecvente, fapt ce va genera o creștere a numărului de vizitatori la Castelul Bran și la pensiunile din localitate.

Acțiunea se adresează atât membrilor comunității și echipei Castelului Bran, însă mai ales turiștilor români care vizitează monumentul istoric sau sunt cazați în zonă.

În cazul înregistrării unor cifre semnificative, perioada de desfășurare a maratoanelor se va prelungi până la 3 luni.

Demersul este organizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, Centrul Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și Prefectura Județului Brașov.

Toți beneficiarii vor primi "diplomă de vaccinat la Castelul Bran" și, în cazul în care vor opta și pentru vizita la Castel, vor avea acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură.

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID Bran maraton

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close