Antena 3 CNN Coronavirus Măști periculoase împărțite în spitalele din România. ALDE cere comisie de anchetă

Măști periculoase împărțite în spitalele din România. ALDE cere comisie de anchetă

ALDE cere construirea unei comisii de anchetă în cazul materialelor de protecție împotriva COVID-19 și a stocurilor achiziționate de Unifarm.

Măști periculoase împărțite în spitalele din România. ALDE cere comisie de anchetă
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    07 Mai 2020   •   19:50

„Cum își dă Guvernul cu stângu-n dreptul! Materialele conforme, certificate, de calitate anunțate de Ludovic Orban pe 23 aprilie sunt, de fapt, măști periculoase împărțite spitalelor din România de Unifarm!

O știre șocantă a fost prezentată ieri de mass-media: Unifarm a distribuit către spitalele din România măști FPP2 declarate „periculoase” de Protecția Consumatorilor, lucru dezvăluit de o anchetă a publicației Libertatea (https://www.libertatea.ro/…/unifarm-masti-china-firma-pampe…). Nu știm cine a verificat achizițiile făcute de către Unifarm în această perioadă, însă așa cum arată investigația jurnalistică, Unifarm a cumpărat măști fabricate de o companie de pamperși, una dintre cele 4 companii marcate drept periculoase de Protecția Consumatorilor, după ce s-a sesizat organismul similar din Belgia.

Însă, lucrurile nu se opresc aici: o mască prin care trece o cantitate excesivă de particule a fost achiziționată de Unifarm la prețul de 18,75 lei bucata! Așadar, spitalele care au primit măști de la Unifarm s-au trezit că nu le pot folosi, pentru că ar expune personalul medical.

Situația dezvăluită de ancheta jurnalistică vine să contrazică asigurările pe care Ludovic Orban le dădea pe 23 aprilie cu privire la stocurile pe care Unifarm le avea: materiale, conforme, certificate, de calitate (https://www.economica.net/orban-urmariti-achizitiile-spital…). Vedem azi cât de calitate sunt materialele din stocurile achiziționate de Unifarm. Și periculoase, și scumpe!

Acesta e încă un motiv pentru care ALDE va vota pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru achizițiile făcute din bani publici pe parcursul stării de urgență de Guvernul PNL, pentru că românii trebuie să știe adevărul din spatele acestor achiziții dubioase!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ALDE.

×
Subiecte în articol: maști periculoase ALDE
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close