Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru aruncă vina pe autorităţile locale, după ce 11 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate au rămas nefolosite

Nelu Tătaru aruncă vina pe autorităţile locale, după ce 11 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate au rămas nefolosite

Nelu Tătaru aruncă vina pe autorităţile locale, după ce 11 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate au rămas nefolosite
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   12:07

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, aruncă vina pe autorităţile locale în cazul măştilor care au rămas nefolosite, deşi erau pentru persoanele defavorizate.

"Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele trebuia să meargă către persoanele defavorizate. Nu am informaţii că au fost solicitatea prea multe măşti", a spus, marţi, Nelu Tătaru, referindu-se la cele 11 milioane de măşti destinate persoanelor defavorizate dar care nu au ajuns la ele.

Tătaru: "Nu am informaţii că au fost solicitatea prea multe măşti", referindu-se la cele 11 milioane

"Noi primeam de la autorităţile locale necesarul de măşti care ajungeau la DSP, DSP-urile le raportau la Ministerul Sănătăţii, au scos la licitaţie, au dat către DSP-uri numărul de măşti, iar acestea au dirijat către autorităţile locale numărul de măşti solicitat", a explicat Nelu Tătatru.

Întrebat de presă cine e vinovat pentru faptul că cele 11 milioane de măşti au rămas nefolosite, iar alte persoane au fost amendate pentru că nu purtau măşti sau nu aveau, fostul ministru a replicat:

"Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele sunt cele care le virau către persoanele devaforizate. 

Eu nu am această informaţie, că au fost solicitate prea mult măşti, Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia care a fost solicitată. 

Ce se întâmplă acum cu măştile nefolosite

Noi le-am dat către autorităţile locale, ele sunt cele care le distribuie către cetăţeni".

Întrebat ce se va întâmpla acum cu acele măşti nefolosite, fostul ministru a precizat că a întors acum proiectul de lege în comisie şi urmează un amendament, pentru ca măştile să fie folosite pe perioada stării de alertă.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close