Antena 3 CNN Coronavirus Primul eveniment cu sute de participanți de pe litoral: Petrecere pe un yacht de lux, încheiată cu o paradă de maşini retro, în Mamaia şi Constanţa

Primul eveniment cu sute de participanți de pe litoral: Petrecere pe un yacht de lux, încheiată cu o paradă de maşini retro, în Mamaia şi Constanţa

Pe litoral a avut loc primul eveniment la care au participat peste 200 de persoane. Au petrecut câteva ore pe un yacht de lux. Finalul evenimentului a fost marcat de o paradă de maşini retro, în Mamaia şi Constanţa.

Primul eveniment cu sute de participanți de pe litoral: Petrecere pe un yacht de lux, încheiată cu o paradă de maşini retro, în Mamaia şi Constanţa
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    01 Iun 2021   •   10:22

Se anunţă un sezon estival plin de încercări pe litoralul românesc, atât pentru turişti, dar mai ales pentru patronii de terase, restaurante sau cluburi. Criza de personal se adânceşte tot mai mult, iar preţurile ar putea să fie mult mai mari faţă de anii trecuţi. Cu toate acestea, industria îşi revine uşor-uşor, iar primul pas a fost deja facut.

Puntea de evenimente a unui yacht de lux s-a transformat pentru câteva ore într-un salon gastronomic de 5 stele. Platourile cu arome mediteraneene si gusturi asiatice au luat comanda vasului.

După un an de pandemie, proprietarii localurilor de pe litoral nu ştiu cum să-şi atragă mai bine clienţii.

"Noi lucrăm în sectorul HoReCa, în zona litoral, să optimizăm și să creșteam calitatea artei culinare, tocmai pentru a mulțumi și a primi clienții care anii trecuți au fost în străinătate.", spune Roberto Tortorra, managerul restaurantului.

"Un eveniment pe care nu-l facem doar pentru noi, ci de fapt ca un semnal și un mesaj pe care vrem să-l transmitem către milioane de români, care-n acest moment n-au decis unde să aleagă vacanța de vară.", a precizat Corina Martin, organizatorul evenimentului.

Chiar dacă fac eforturi ca turiștii să se simtă bine pe litoralul românesc, patronii recunosc că sunt încă multe probleme de rezolvat.

"E greu să prevedem ce se va întâmpla. Avem un deficit de forță de muncă ce ne va creea probleme.", explică Aslan Egevit, vicepreședinte RESTO.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close