Antena 3 CNN Coronavirus Primarul din Covasna, despre experiența COVID-19: ”Mă simţeam ca o jucărie cu o baterie care se descarcă. Nu am primit niciun medicament”

Primarul din Covasna, despre experiența COVID-19: ”Mă simţeam ca o jucărie cu o baterie care se descarcă. Nu am primit niciun medicament”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a povestit experiența lui după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Edilul susține că această boală este mult diferită de o gripă şi că deși se consideră o persoană care duce un stil de viață sănătos, virusul tot l-a afectat.

Primarul din Covasna, despre experiența COVID-19: ”Mă simţeam ca o jucărie cu o baterie care se descarcă. Nu am primit niciun medicament”
de Andreea Cigolea    |    20 Oct 2020   •   11:30

Antal Arpad nu a primit medicație specifică pentru SARS-CoV-2 și s-a tratat cu ceaiuri și vitamine.

"Ideea e că am trecut prin acest experiment şi pot să vă spun că nu poate fi asemănat cu o gripă. Pot fi simptome la gripă care să pară mai grave pe moment decât anumite simptome ale acestui virus, dar, totuşi, să nu uităm că eu am 45 de ani, nu am boli cronice, nu sunt supraponderal, trăiesc o viaţă echilibrată, fac mişcare, am făcut sport, deci nu cred că fac parte din categoria de risc. Probabil acesta este şi motivul pentru care nici nu am fost spitalizat, deci nu a fost nevoie de spitalizare în cazul meu, am stat acasă, însă am avut câteva simptome care nu pot fi asemănate cu alte stări şi aici dau doar câteva exemple: pur şi simplu când vorbim de gust şi de miros se mai întâmplă ca să fii răcit şi să nu simţi sută la sută gusturi, dar aici simţi 0% din gust. Adică, pur şi simplu, nu poţi face diferenţa între ciocolată şi oţet, să zicem, sau ciocolată şi ardei iute, că la mine ăsta a fost şocul. Am mâncat ardei iute şi am mâncat ciocolată de casă şi nu am simţit diferenţa deloc", a declarat primarul Antal Arpad, conform Agerpres.

Simţurile i-au revenit treptat după două săptămâni 

"Ceea ce este o diferenţă foarte mare faţă de gripă sau alte boli este felul în care energia a fost limitată, deci m-am simţit ca o jucărie în care punem o baterie care e aproape să se descarce şi, iată, au trecut trei săptămâni şi încă nu pot să spun că mi-a revenit nivelul de energie de sută la sută. Sunt undeva între 80 şi 85% şi pe zi ce trece e mai ok, dar încă nu aş putea să spun că mi-am revenit sută la sută. Eu nu am primit medicamente, am luat vitamine, ceaiuri, etc, nu am primit niciun medicament specific pentru COVID", a mai spus edilul.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Antal Arpad
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close