Antena 3 CNN Economic Auto Anvelopele de iarnă, obligatorii din noiembrie 2011. Vor fi acceptate şi cauciucurile all seasons

Anvelopele de iarnă, obligatorii din noiembrie 2011. Vor fi acceptate şi cauciucurile all seasons

Anvelopele de iarnă, obligatorii din noiembrie 2011. Vor fi acceptate şi cauciucurile all seasons
Sursa foto: Intact Images
12 Noi 2010   •   09:25

Şoferii nu vor fi obligaţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă în acest an. Ministerul Transporturilor împreună cu sindicatele şi patronatele a decis ca anul acesta şoferii să fie amendaţi numai în situaţia în care provoacă un accident, când asfaltul este acoperit cu gheaţă sau zăpadă, tocmai pentru că nu au fost echipaţi cu lanţuri sau cauciucuri de iarnă.

Şoferii care vor produce accidente sau vor bloca drumurile naţionale din cauză că nu au cauciucuri de iarnă vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 400 şi 2000 de lei, sume la care se vor adăuga şi cheltuielile pentru degajarea drumului. De asemenea, în cazul în care şoferii îşi vor avaria maşina, nu vor fi despăgubiţi de asiguratori.

“Dacă eşti pe drumurile publice suporţi rigorile. Nu vom face controale până la 1 noiembrie 2011, dar dacă produc accidente şi blochează traficul vor suporta cheltuielile”, a declarat Anca Boagiu.

 


“Am mers pe conştientizarea fiecarei persoane fizice sau juridice şi vrem să demonstrăm că există aceasta conştiinţă şi oamenii nu pleacă nepregătiţi la drum”, a spus Augustin Hagiu - preşedintele FORT (Federaţia Operatorilor Români de Transport ).

Amenda nu se aplică dacă accidentul are loc în interiorul oraşelor sau al municipiilor. În oraşe vor funcţiona prevederile codului rutier în vigoare.

“Obligativitatea fermă de a avea în dotare cauciucuri de iarnă este de la 1 noiembrie 2011, dar îşi asumă fiecare responsabilitatea dacă iese pe drumurile publice”, a mai spus Anca Boagiu - ministru.

Începând cu 1 noiembrie anul viitor şi până la sfîrşitul lui martie cauciucurile de iarnă devin obligatorii. De asemenea, anvelopele all seasons vor fi acceptate. Nici anul viitor şoferii nu vor fi sancţionaţi dacă vor conduce fără pneuri de iarnă în oraşe sau municipii.

×
Subiecte în articol: anvelope de iarna cauciucuri de iarna
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close