Antena 3 CNN Economic Auto Aston Martin DB5, maşina lui James Bond, scoasă la licitaţie pentru 3,5 milioane de lire sterline

Aston Martin DB5, maşina lui James Bond, scoasă la licitaţie pentru 3,5 milioane de lire sterline

Aston Martin DB5, maşina lui James Bond, scoasă la licitaţie pentru 3,5 milioane de lire sterline
02 Iun 2010   •   16:26

Automobilul Aston Martin DB5 folosit de personajul James Bond în filmele Goldfinger (1964) şi Thunderball (1965), va fi scos la licitaţie pe 27 octombrie. Maşina cu numărul de înmatriculare FMP 7B se află, din 1969, în posesia prezentatorului american de radio Jerry Lee care a cumpărat-o atunci cu 12.000 de dolari.

Evenimentul va fi organizat la Londra de firma RM Auctions, iar maşina ar putea obţine 3,5 milioane de lire sterline (5,14 milioane de dolari), potrivit www.worldcarfans.com. Banii vor fi donaţi fundaţiei Jerry Lee.

?Această maşină a lui james Bond mi-a adus multe bucurii în ultimii 40 de ani. Chiar dacă o vând pentru a finanţa fundaţia Jerry Lee, maşina îmi va aduce în continuare bucurie pentru că duce mai departe misiunea fundaţiei, de a face bine lumii?, a declarat Lee.



Având în vedere că a aparţinut odată faimosului spion internaţional, DB5 este dotată cu parbriz antiglonţ, numere de înmatriculare care se schimbă, mitraliere, un spray cu ulei şi scaun al pasagerului care poate fi catapultat. Fotografiile din acest articol prezintă un Aston Martin DB5 obişnuit.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close