Antena 3 CNN Economic Auto Audi RS 3 Sportback, lansat oficial

Audi RS 3 Sportback, lansat oficial

Audi RS 3 Sportback, lansat oficial
Sursa foto: Foto: www.worldcarfans.com
22 Noi 2010   •   17:47

Audi a prezentat oficial RS 3 Sportback, un model aşteptat de mai mulţi ani. Maşina foloseşte acelaşi motor turbo de 2,5 litri, cu cinci cilindri, care se regăseşte şi la modelul TT-RS, şi care dezvoltă 250 kW / 335 hp şi un cuplu de 450 Nm. Este conectat la sistemul de tracţiune integrală quattro şi la transmisia S tronic cu şapte trepte. Toate acestea îi permit lui RS3 Sportback, ce cântăreşte 1,575 kg, să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h. Impresionant este şi consumul mediu anunţat de producător – 9 litri/100 km, iar emisiile CO2 de 212 g/km.



Pentru a asigura cea mai bună manevrabilitate, inginerii de la Audi au instalat o suspensie sport din aluminiu, marca MacPherson, relatează worldcarfans.com. În plus, au adăugat un sistem de frânare performant cu discuri ventilate ce măsoară 370mm în faţă şi 310 mm în spate.



În privinţa design-ului, RS 3 se distinge prin partea frontală agresivă, grila antracit şi elemente aerodinamice din plastic ranforsat cu fibră de carbon. RS 3 Sportback are faruri xenon, o gardă la sol redusă cu 25 mm faţă de un A3 obişnuit, spoilere laterale aerodinamice, accente din aluminiu, sistem de evacuare dublu şi jante din aliaj de 19 inch.



La interior, scaunele sport sunt din piele Napa, cu cusături argintii, elemente de design de culoarea negru piano, un volan plat în partea de jos şi un sistem de informaţii pentru şofer revizuit. Audi RS 3 Sportback va intra în showroom-uri de anul viitor, pentru un preţ care porneşte de la 49.900 de euro.

×
Subiecte în articol: audi
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close