Antena 3 CNN Economic Auto Avocaţii susţin că ridicarea maşinilor de pe stradă este ilegală în multe cazuri

Avocaţii susţin că ridicarea maşinilor de pe stradă este ilegală în multe cazuri

Avocaţii susţin că ridicarea maşinilor de pe stradă este ilegală în multe cazuri
Sursa foto: Foto: agenda.ro
20 Feb 2011   •   23:25

Avocaţii atrag atenţia că ridicarea maşinilor este ilegală pentru că nu sunt îndeplinite simultan cele două condiţii impuse prin lege - autoturismul este parcat neregulamentar şi reprezintă un obstacol pentru circulaţie.

Măsura de ridicare a maşinilor este mult mai dură decât sancţiunile pentru contravenţie stabilite de Codul Rutier şi implică limitări ale dreprului de proprietate.

După ce mai mulţi cetăţeni au dat în judecată autorităţile şi au câştigat, s-a gândit o metodă pentru a se putea ridica maşinile în continuare. A fost modificat Codul Rutier, nu prin lege, ci printr-o hotărâre de Consiliu local şi ridicarea se face sub supravegherea unui poliţist comunitar, întocmindu-se dispoziţie de ridicare şi nu proces verbal de contravenţie.

Autorităţile susţin că măsura a fost necesară din cauza plângerilor cetăţenilor care susţin că le este pusă viaţa în pericol, nemaiputând să circul pe trotuar.

În Codlea, şoferii nemulţumiţi sunt deja la al treilea protest în mai puţin de două luni şi cer primăriei să oprească ridicarea maşinilor.

 


×
Subiecte în articol: codul rutier
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close