Antena 3 CNN Economic Auto BMW Seria 5 Touring, prezentat oficial (FOTO)

BMW Seria 5 Touring, prezentat oficial (FOTO)

BMW Seria 5 Touring, prezentat oficial (FOTO)
13 Iun 2010   •   16:46

 

BMW a anunţat oficial noul Seria 5 Touring, care a ajuns la a patra generaţie. În România noul model este disponibil pentru comenzi pentru preţuri ce pornesc de la 37.300,00 Euro fără TVA (versiunea 520d).

BMW Seria 5 Touring are, ca particularităţi de design, o capotă lungă a compartimentului motor, console scurte, ampatamentul cel mai lung din segment, o siluetă prelungă şi linia acoperişului înclinată mult spre înapoi.


Compartimentul de bagaje are un volum de 560 litri, şi, dacă este nevoie, capacitatea sa poate ajunge la maxim 1.670 litri prin rabatarea spătarelor în raport 40 : 20 : 40. Luneta, ce se poate deschide separat, oscilează automat în sus la apăsarea unui buton.
exterior_noul_bmw_seria_5_touring_medium_1600x927_400

Pentru confortul celor care călătoresc în noul Seria 5 Tourer, Sistemul opţional Dynamic Driving Control permite reglarea răspunsului suspensiei, al direcţiei, al motorului şi a cutiei de viteze, precum şi a sistemelor de asistare electronică. BMW Seria 5 Touring dispune din standard de suspensie pneumatică pe puntea spate, care include şi posibilitatea de reglare automată a gărzii la sol. Adaptive Drive şi Integral Active Steering sunt disponibile în pachetul de dotări opţionale.

exterior_noul_bmw_seria_5_touring_txt1_400

Motorizare

Noul BMW Seria 5 Touring va beneficia încă de la lansare de două versiuni de motoare pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie, dar şi de variante diesel cu patru, respectiv cu şase cilindri. BMW 520d Touring va fi propulsat de un motor turbo diesel cu patru cilindri, cu blocul motor din aluminiu şi injecţie directă Common Rail de ultimă generaţie. Propulsorul va dezvolta 135 kW/184 CP. Unitatea va fi echipată cu funcţia Auto Start Stop ca dotare standard, consumul mediu de combustibil indicat de producător fiind de 5,1 litri/100km, iar nivelul emisiilor CO2 atinge 135 g/km în ciclul de testare EU.

exterior_noul_bmw_seria_5_touring_txt2_400

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie din echiparea modelului BMW 535i Touring - cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC - dezvoltă o putere de 225 kW/306 CP. Nivelul maxim al puterii furnizate de propulsorul cu şase cilindri în linie din echiparea versiunii BMW 523i Touring este de 150 kW/204 CP. BMW 530d Touring dispune tot de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, dar care dezvoltă 180 kW/245 CP. Datorită tehnologiei BMW BluePerformance, acesta respectă normele  de emisii EU6. Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring îndeplinesc în totalitate cerinţele standardelor EU5.

exterior_noul_bmw_seria_5_touring_txt3_400

Transmisie

Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring sunt disponibile opţional cu o transmisie automată BMW cu opt trepte. La fel ca şi servodirecţia asistată electric utilizată la toate variantele, aceasta are o contribuţie suplimentară la îmbunătăţirea eficienţei automobilului În funcţie de model, măsurile standard BMW EfficientDynamics cuprind recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regneration), funcţia Auto Start Stop (BMW 520d), indicator al punctului de schimbare optim al treptelor de viteză, componente auxiliare electrice gestionate inteligent şi control activ al flapsurilor de aerisire ale grilei radiatorului. O construcţie inteligentă cu materiale uşoare a fost utilizată la nivelul uşilor, al capotei, al panourilor laterale din faţă, al trenului de transmisie şi al componentelor suspensiei, realizate din aluminiu.

exterior_noul_bmw_seria_5_touring_txt4_400

BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive cuprinde, printre altele, Parking Assistant (sistem de parcare automată), Surround View (vedere panoramică pentru parcare realizată cu un sistem de 3 camere video), avertizare la coliziune cu activare a frânelor în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză), asistare a fazei lungi, BMW Night Vision cu detectarea persoanelor, precum şi Head-up Display. În plus, maaşina dispune şi de conectivitate Bluetooth.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close