Antena 3 CNN Economic Auto BMW Vision EfficientDynamics va fi produs în serie

BMW Vision EfficientDynamics va fi produs în serie

BMW Vision EfficientDynamics va fi produs în serie
08 Noi 2010   •   19:31

BMW a confirmat, luni, faptul că prototipul Vision EfficientDynamics va intra în producţia de serie. Cu o înălţime de doar 1,24 metri, automobilul cu 2+2 locuri păstrează proporţiile caracteristice BMW: console scurte, capotă lungă şi ampatament mare. Uşile de forma aripilor asigură accesul facil pentru ambele rânduri de scaune, în timp ce numeroasele elemente aerodinamice reduc coeficientul de rezistenţă la valoarea de 0,22.

Combinaţia între un motor turbodiesel cu trei cilindri şi două propulsoare electrice, câte unul pe fiecare punte, permit atingerea unei puterii totale a sistemului de 241 kW/328 CP. Configuraţia tehnologiei BMW ActiveHybrid în combinaţie cu un motor diesel avansat permit realizarea unor performanţe de automobil sport cu un consum de maşină compactă. Doar 4,8 secunde sunt necesare pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h, în timp ce consumul mediu, în ciclul de testare EU (KV01), este de 3,76 litri/100 kilometri şi un nivel al emisiilor CO2 de 99 grame per kilometru.

Coceptul BMW Vision EfficientDynamics poate funcţiona şi în modul plug-in. Acumulatorul litiu-ion, dispus în zona mediană într-un element longitudinal al şasiului şi realizat special pentru acest automobil sport hibrid, poate fi alimentat complet de la o sursă convenţională de curent, în două ore şi jumătate. Utilizarea exclusivă a energiei electrice permite o călătorie fără nici un fel de emisii pe o rază de maximum 50 kilometri, în timp ce un rezervor pentru motorină, cu capacitatea de 24 litri, extinde raza de operare până la 700 kilometri. Noul model va fi produs la fabrica de la Leipzig.


×
Subiecte în articol: BMW concept
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close