Antena 3 CNN Economic Auto Candidaţii la examenul auto din Bucureşti îşi pot alege traseul (VIDEO)

Candidaţii la examenul auto din Bucureşti îşi pot alege traseul (VIDEO)

Candidaţii la examenul auto din Bucureşti îşi pot alege traseul (VIDEO)
05 Oct 2010   •   20:27

Veste bună pentru candidaţii la examenul auto din Bucureşti. De miercuri aceştia vor putea opta pentru unul din cele două trasee deschise de autorităţi în Capitală pentru acest test.

Printr-un ordin al prefectului, practicanţii îşi vor putea alege traseul în funcţie de zile pare sau impare.

Prefectul Capitalei a luat această decizie pentru că mulţi bucureşteni s-au plâns că locul în care se dă traseul este mult prea aglomerat. Până acum proba practică se dădea doar în zona Parcul IOR. Într-o singură zi, în Capitală susţin examenul auto în jur de 400 de candidaţi. Aşa că, pentru ca viitorii şoferi să fie mai puţin stresaţi şi să ajungă mai repede la locul de examinare, din orice punct al Capitalei ei vor putea alege unde să dea proba practică.

În primele nouă luni ale anului 2010 s-au înscris la examenul auto peste 51.000 de candidaţi şi au reuşit să devină şoferi puţin peste jumătate.

Până luni, viitorii şoferi din Capitală puteau să îşi aleagă o singură zonă pentru examenul auto - parcul IOR. De miercuri aceştia îşi vor putea alege traseele în funcţie de zi. În cele impare - Parcul IOR iar în cele pare - Drumul Taberei şi Prelungirea Ghencea.

?Îi ajută foarte mult fiindcă de regulă se dă examen în zona în care faci practica. Da, eu aş face în fiecare cartier câte un traseu fiindcă elevul este obişnuit cu străzile, ştie pe unde să o ia?, spune un instructor.

?Stau în Drumul Taberei, cunosc foarte bine cartierul si stăpânesc ce este acolo. Este foarte bine venit, cel putin pentru mine dar si pentru ceilalţi. E un cartier mai liniştit, mai uşor, nu atât de complex din punctul de vedere al circulaţiei?, a spus un elev.

Ca atare, instructorii auto se aşteaptă ca majoritatea elevilor să opteze la examenul auto pentru traseul din Drumul Taberei.

Observator

 

×
Subiecte în articol: Drumul Taberei
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close