Antena 3 CNN Economic Auto Cursa maşinilor ecologice: 4.000 de kilometri cu un automobil propulsat cu energie solară (VIDEO)

Cursa maşinilor ecologice: 4.000 de kilometri cu un automobil propulsat cu energie solară (VIDEO)

Cursa maşinilor ecologice: 4.000 de kilometri cu un automobil propulsat cu energie solară (VIDEO)
Sursa foto: Foto: videonews.ro
08 Oct 2010   •   14:15

4.000 de kilometri. Atât a parcurs maşina câştigătoare a cursei automobilelor propulsate în întregime cu ajutorul energiei solare. Învingători au fost cercetătorii de la Universitatea japoneză Tokai, care au terminat cursa de la Johanesburg la bordul unui automobil de numai 160 de kilograme.

Universitatea japoneză Tokai a intrat în istorie cu uimitoarea maşină solară care a reuşit să parcurgă 4000 de kilometri numai cu ajutorul rezelor soarelui.

Reprezentanţii universităţii de la Johanesburg nu au terminat cursa, dar automobilul creat de ei a stabilit un record de deplasare pe o sursă de energie alternativă. Au parcurs aproape 2.000 de kilometri într-o maşină propulsată exclusiv pe benzină şi hidrogen.

Înainte să se poată înscrie în cursa care a durat 10 zile, vehiculele sunt analizate, iar cele care nu respectă cele mai stricte condiţii eco, nu sunt lăsate să participe. La fel şi cele care sunt construite cu ajutorul profesioniştilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: energie solara concurs
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close