Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Duster, testată de olandezi: Versiunea 4X2 devine instabilă la manevre bruşte efectuate la 65 km/h (VIDEO)

Dacia Duster, testată de olandezi: Versiunea 4X2 devine instabilă la manevre bruşte efectuate la 65 km/h (VIDEO)

Dacia Duster, testată de olandezi: Versiunea 4X2 devine instabilă la manevre bruşte efectuate la 65 km/h (VIDEO)
06 Aug 2010   •   12:24

Asociaţia auto olandeză ANWB a publicat un test drive efectuat împreună cu cei de la Autokampioen cu Dacia Duster. În urma testului, olandezii au constatat că versiunea cu tracţiune pe roţile din faţă şi fără controlul electronic de stabilitate (ESP) devine instabilă la viteza de 65 km/h.

După test, publicaţia Autokampioen a contactat importatorul Dacia ? Renault în Olanda şi, la câteva zile, Renault a trimis un expert pentru a repeta testul, iar rezultatele au fost mai bune. De această dată a fost utilizată şi o versiune 4X4.

Maşina cu tracţiune 4X2 devine aproape incontrolabilă la manevre bruşte efectuate la viteza de 65 km/h, iar roţile care se află în interiorul virajului s-au desprins de asfalt notează sursa citată. Potrivit acesteia, problemele nu mai apar la varianta 4X4 cu ESP.

?După cea de-a treia serie de teste efectuate cu Duster, putem concluziona doar că varianta cu tracţiune 4X2 fără ESP este potenţial periculoasă. Nu înţelegem de ce ESP-ul este disponibil doar pe versiunile cele mai scumpe?, spun olandezii.

Răspunsul oficial al Renault a fost următorul: ?Dacia este astfel concepută încât este complet sigură chiar şi fără ESP. Duster 4X2 şi 4X4 au fost testate cu succes şi au rezistat în diverse condiţii impuse de industria auto. (...) Dacia Duster nu prezintă riscuri de răsturnare. ESP-ul este disponibil pe versiunea dCi 110 4x4, iar din 2011 va fi introdusă şi pentru alte motorizări?.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dacia Duster
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close