Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Popster - imagini cu primul monovolum al producătorului autohton de automobile

Dacia Popster - imagini cu primul monovolum al producătorului autohton de automobile

Dacia Popster - imagini cu primul monovolum al producătorului autohton de automobile
Sursa foto: Foto: Automobile Magazine
16 Feb 2011   •   20:51

Dacia atacă pe toate fronturile. După lansarea Duster-ului, acum vine rândul unui Popster, denumirea noului monovolum şi a unei utilitare. Lansarea ar putea avea loc în 2012, iar preţul va fi unul la fel de atractiv ca şi la celelalte modele.

Acestea sunt primele imagini care au apărut în presa franceză cu noile modele Dacia. Monovolumul sau maşina de familie va avea, se pare, în jur de 4,5 metri lungime, şapte locuri şi va concura cu Opel Zafira, Renault Scenic sau Ford C-Max. Primele comentarii vin de la designerii auto.

 


“Ca design, cu siguranţă nu va fi ceva extraordinar, dar va fi fiabilă la nivel de preţ. Cu siguranţă centrul de la Dacia va urma o linie mult mai robustă”, a declarat Liviu Tudoran, designer auto.

Colajul este făcut de jurnaliştii francezi care îmbină mai multe modele lansate în ultima vreme de producătorul român.

Potrivit publicaţiilor franceze, monovolumul va costa în jur de 15.000 de euro, cu 6.000 de euro mai puţin faţă de un Renault Scenic. La un aşa cost, reţeta Dacia este completă: o maşină corectă din punct de vedere tehnologic la un preţ decent.

“Sunt convins că şi monovolumul va avea succes, deşi piaţa de monovolume e mai mică”, a spus Costin Giurgea, redactor-şef Top Gear.

Primele date apărute în Franţa arată că, la nivelul grupului Renault, vânzările au scăzut cu 5,2%. Înmatricularile marca Renault au scăzut cu 9,3%. Însă cele ale Dacia au crescut la 17,8%.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close