Antena 3 CNN Economic Auto Dacia pregăteşte lansarea unui concept de monovolum apropiat de Renault Kangoo, scrie presa din Franţa

Dacia pregăteşte lansarea unui concept de monovolum apropiat de Renault Kangoo, scrie presa din Franţa

Dacia pregăteşte lansarea unui concept de monovolum apropiat de Renault Kangoo, scrie presa din Franţa
Sursa foto: Foto: captura Caradisiac.com
05 Aug 2010   •   16:28

Nu mai este nevoie de nicio prezentare pentru mica marcă românească Dacia, scriu francezii de la Caradisiac.com. Jurnaliştii susţin că, la Salonul Auto de la Geneva din 2011, Dacia va prezenta un monovolum, iar din 2012 acesta va intra în producţia de serie.

?Dacia vrea acum să fie lider la categoria monovolumelor?, relatează publicaţia citată, care susţine că MPV-ul producătorului român va fi apropiat de Kangoo, nu de Scenic, şi ar putea avea şapte locuri. De asemenea, viitorul model ar putea avea montate în partea din spate două uşi care culisează. Acest lucru se va traduce prin crearea unei versiuni utilitare cu o mare capacitate de încărcare, potrivit sursei citate.

renault_kangoo_5_400

Dacia ar putea prezenta un prim concept al MPV-ului în Martie 2011, la Geneva, versiunea finală urmând a fi adusă la Frankfurt, iar vânzările ar putea lua startul din 2012. Motorizările vor fi împrumutate de la Duster.

La începutul lunii martie, directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, a declarat că gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, inclusiv unul de clasa mică. "Noile modele vor avea un design exterior mai modern decât generaţiile anterioare şi vor fi concepute pentru industrializare în peste zece fabrici", a precizat reprezentantul Renault.

În mai, publicaţia germană Autobild scria că Dacia ar putea lansa, în viitorul apropiat, un model mini cu patru locuri numit City. Preţul noii maşini nu va depăşi 5.000 de euro. Dacia-City va avea patru locuri şi patru uşi şi va prelua elemente de la modelul Logan şi platforma de la a doua generaţie a Renault Clio. Potrivit publicaţiei germane, partea din faţă a maşinii va fi asemănătoare cu cea a Sandero.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: salonul auto de la geneva
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close