Antena 3 CNN Economic Auto DN 1 va fi modernizat pentru a reduce frecvenţa accidentelor rutiere grave

DN 1 va fi modernizat pentru a reduce frecvenţa accidentelor rutiere grave

DN 1 va fi modernizat pentru a reduce frecvenţa accidentelor rutiere grave
Sursa foto: Foto: Video News
07 Ian 2011   •   20:52

DN 1 omoară mai mulţi români decât cancerul. Zeci de persoane mor în fiecare an în accidentele rutiere care se petrec pe această rută. Aproape 100 ajung la spital cu răni grave. Autorităţile vor să scadă numărul accidentelor construind pe drum obstacole care să-i determine pe şoferi să reducă viteza. Lucări care costă 44 de milioane de euro.

Autorităţile au constatat în 2005 că DN1 este un adevărat pericol pentru şoferi, mai ales atunci când circulă cu viteză. Compania de autostrăzi a făcut un proiect de modernizare pe care îl pune în practică în 2011. Peste jumătate din costul modernizării, adică 24 de milioane de euro, este din fonduri europene.

Sunt vizate pentru modernizare 34 de localităţi traversate de DN1. Între Săftica şi Braşov, dar şi o parte între Sibiu şi graniţa cu Ungaria. Unde va fi cazul vor construi separatoare de sensuri suficient de înalte pentru ca şoferii să nu mai fie orbiţi de farurile celor care circulă pe sens opus. Vor fi refăcute trotuarele şi se vor construi sensuri giratorii şi întoarceri în formă de U, pe unde şoferii pot să schimbe sensul în siguranţă. 

În plus, autorităţile mai pregătesc amplasarea unor dispozitive de semnalizare şi marcaj, precum şi insule de intrare în localitate şi separatoare de sens.

Este exact proiectul care a fost deja pus în aplicare pe porţiunea de drum Braşov-Sibiu. Şi se pare că a dat rezultate.

Şoferii care circulă pe DN 1 asta aşteaptă. Să nu mai fie în pericol. 

Nu vă aşteptaţi însă ca lucrările care duc la eliminrea riscului de a merge cu maşina pe DN1 să înceapă prea curând. Încă se lucrează la documentele licitaţiei. Iar lucrările sunt programate să dureze doi ani de la începerea şantierului.

 

×
Subiecte în articol: DN1 modernizare autorităţi proiect
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close