Antena 3 CNN Economic Auto Emil Boc vrea automobile electrice produse în România (VIDEO)

Emil Boc vrea automobile electrice produse în România (VIDEO)

Emil Boc vrea automobile electrice produse în România (VIDEO)
23 Apr 2010   •   17:29

Premierul Emil Boc vrea ca România să producă maşini electrice. Şeful Guvernului va constitui un grup de specialişti care să facă pregătrile pentru ca România să producă astfel de autoturisme. În opinia lui Boc, viitorul este reprezentat de maşinile electrice, cu toate avantajele pe care le presupune această tehnologie, de la reducerea poluării, la scaderea consumului de carburant. Acelaşi comitet de specialişti se va ocupa si de noua taxă pentru poluare.

"Voi constitui în Şedinţa de Guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare şi pentru a pregăti strategia României pentru ceea ce înseamnă motorul electric, automobilul electric, pentru că maşină electrică va fi maşina viitorului în zece - douăzeci de ani de aici înainte. Trebuie să ne pregătim, aşa cum se pregăteşte întreaga Uniune Europeană, pentru a avea maşina electrică a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluării la reducerea dependenţei de petrol şi, nu în ultimul rând, la un confort poate mai mare pentru cetăţeni", a declarat Boc, citat de Mediafax.

Grupul interministerial de lucru se va ocupa, potrivit premierului, de tot ceea ce presupune maşina electrică în viitor: componente, aceesorii, sursa de alimentare a acumulatorilor şi staţiile pentru alimentare.



Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close