Antena 3 CNN Economic Auto Honda CR-Z a primit punctajul maxim la testele Euro NCAP (VIDEO)

Honda CR-Z a primit punctajul maxim la testele Euro NCAP (VIDEO)

Honda CR-Z a primit punctajul maxim la testele Euro NCAP (VIDEO)
Sursa foto: Foto: www.euroncap.com
26 Aug 2010   •   16:30

Honda CR-Z a primit punctajul maxim de 5 stele în urma testelor Euro NCAP. Schema de evaluare Euro NCAP se concentrează asupra performanţelor vehiculului în materie de siguranţă şi oferă consumatorilor un singur scor, uşor de înţeles. Sistemul are în vedere protecţia ocupanţilor la impact frontal, lateral, impactul în zona stâlpilor şi din spate, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi disponibilitatea sistemelor ce asistă şoferul.

Noul sistem de evaluare introdus în februarie 2009, utilizează un punctaj ponderat care combină aspecte ale performanţelor în ceea ce priveşte siguranţa unui automobil: adult (50%), copil (20%) şi pietoni (20%), rezultatele evaluării protecţiei oferite de disponibilitatea sistemelor de asistenţă şi de securitate (10%).

Pentru a se califica şi a fi incluse, sistemele de asistenţă (VSA la Honda) trebuie să fie disponibile în echiparea standard în peste 90% din gama de modele EU 27 2010.

CR-Z este cel mai recent dintr mai multe automobile Honda care au primit o notă maximă la aceste teste. De la introducerea noii scheme Euro NCAP au fost testate alte patru modele Honda; Civic, Accord, Jazz şi cel mai recent, Insight. Toate cele 5 modele au primit nota maximă de 5 stele.

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close