Antena 3 CNN Economic Auto Kia KV7, un concept cu uşă tip “aripă de pescăruş”, prezentat la Detroit

Kia KV7, un concept cu uşă tip “aripă de pescăruş”, prezentat la Detroit

Kia KV7, un concept cu uşă tip “aripă de pescăruş”, prezentat la Detroit
11 Ian 2011   •   16:27

Kia a adus, la North American International Auto Show 2011, KV7, un concept cu uşă tip “aripă de pescăruş”, computer şi scaune de lounge. Conceptul a fost realizat de echipa de design Kia din California şi a fost construit pe filosofia crossoverului urban Soul.

Potrivit Kia, KV7 „livrează maximum de funcţionalitate şi aduce calităţile segmentului SUV în segmentul van”. Vehiculul a fost gândit ca un “activity van” modern, şi reprezintă o provocare aruncată ideii că van-urile sunt strict pentru transportul familiilor numeroase. Exprimă o viziune a unui vehicul cu capacitatea funcţională de a transporta mai multe persoane şi bagajele lor, fiind în acelaşi timp şi un social hub pentru grupuri de prieteni şi căutători de aventură.




“Din poziţia noastră, am realizat că în acest segment este necesară o reaşezare, datorită faptului că toată lumea simte o nevoie stringentă de a ataşa cuvântul ‘sportiv’ la minivan deşi van-urile sunt, la bază, nişte simple cutii”, a declarat Tom Kearns, designer şef la Kia Motors America. “În loc să respingem cutia, am ales să o dezvoltăm, la fel cum am facut şi cu Soul-ul, iar rezultatul este un vehicul clar, dar sofisticat, care reţine funcţionalitatea bine cunoscută a van-urilor şi răspunde necesităţilor consumatorilor de azi”.

Design exterior
Cea mai neobişnuită dotare a conceptului KV7 este portiera tip “aripă de pescăruş” a pasagerilor care creează un spaţiu uriaş de acces către interior atunci când e deschisă împreună cu uşa pasagerului faţă.

Din faţă, KV7 este definit de o interpretare aparte a grilei Kia, cu faruri tip LED verticale integrate în linia de design. KV7 prezintă câteva elemente cu lumini tip LED pe care echipa de design le ia in calcul pentru dezvoltarea viitoareleor produse de serie, inclusiv linia continuă de lămpi de ceaţă tip LED, care se întinde în partea frontală pe toată lăţimea vehiculului şi semnalizatoarele de pe oglinzi şi din spate.



Design interior
Echipa de design Kia din California a creat un interior care raspunde necesităţilor unei nişe absolut noi de consumatori – denumită “Ringleaders”. Ringleaders sunt preocupaţi să organizeze excursii, ieşiri în outdoor, căutând aventura pentru ei şi prietenii lor. De aceea, conceptul de interior implică patru scaune pivotante, inclusiv cel al şoferului, şi un mini-lounge cu scaune pentru trei persoane în partea din spate.

Motorizare
Conceptul KV7 dispune de noul motor de 2.0 litri turbo GDI, capabil să dezvolte 285 CP, cuplat la o cutie automată în 6 trepte.


×
Subiecte în articol: concept salon auto america de nord
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close