Antena 3 CNN Economic Auto Kia prezintă primele fotografii ale noii generaţii Rio

Kia prezintă primele fotografii ale noii generaţii Rio

Kia prezintă primele fotografii ale noii generaţii Rio
11 Feb 2011   •   17:03

Kia Motors Corporation a prezentat, vineri, primele fotografii oficiale ale noii generaţii Kia Rio. Noul model va fi disponibil în Europa cu caroserii în 3 si 5 uşi.

În materie de design, „noul Rio combină fineţea europeană cu condimentul coreean pentru a crea un limbaj al formei care comunică stralucire latină”, potrivit comunicatului de presă al companiei.

Noul Rio are un ampatament mărit cu 70 mm (la 2.570 mm), un portbagaj mărit la 292 l (hatchback) şi la 390 l (sedan). Schimbările dimensiunilor exterioare includ: +55 mm (lungime totală), -15 mm (înălţime) şi +25 mm (lăţime).

Noul vehicul de segment B de la Kia va fi propulsat de o gamă de motoare economice pe benzina şi diesel, cu emisii scazute de CO2. Printre acestea se numără un diesel de 1.1 l şi 70 CP, cu emisii de 85 g/km. Un motor absolut nou de 1.2-litri Turbo Gasoline Direct Injection (GDI) va fi de asemenea disponibil din 2012.




“Acest model nou este un mare pas înainte. Rio a avut întotdeauna succes, iar această versiune este o maşină atrăgătoare, pe care oamenii vor vrea să o cumpere pentru aspect“, a declarat Soon-Nam Lee, director de Marketing la Kia Motors Corporation.

De la lansarea sa în 2005, vânzările globale ale actualei generaţii de Rio au totalizat peste 860.000 de unităţi. Rio este pe locul trei în vânzările la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 unităţi vândute.

Premiera mondiala a noului Kia Rio va avea loc marţi 1.03.2011, în cadrul Salonului Internaţional Auto de la Geneva, împreună cu un alt model absolut nou, Kia Picanto. Tot la Geneva, in standul Kia va fi prezentată în premieră eurpeană versiunea hibrid a sedanului Kia Optima.

×
Subiecte în articol: geneva
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close