Antena 3 CNN Economic Auto KODO ? sufletul mişcării, noua temă de design Mazda (FOTO)

KODO ? sufletul mişcării, noua temă de design Mazda (FOTO)

KODO ? sufletul mişcării, noua temă de design Mazda (FOTO)
07 Sep 2010   •   17:16

Mazda Motor Corporation a anunţat că închide ?capitolul Nagare?, noua temă de design Mazda fiind acum ?KODO ? sufletul mişcării?. Compania a prezentat şi modelul concept, Mazda SHINARI, ca o expresie a acestei noi teme.

Ikuo Maeda, directorul Diviziei de Design Mazda explică noua temă de design astfel: ?Explorând în munca noastră expresia mişcării, Mazda Design s-a concentrat pe vigoarea, frumuseţea şi tensiunea identificate în mişcarea observată la animale. Această mişcare este atât de plină de vitalitate, încât stârneşte emoţii celor care o văd. Am numit-o ?KODO ? sufletul mişcării? iar scopul nostru este să exprimăm mişcarea prin vitalitate puternică şi viteză ca temă de design pentru viitoarele modele Mazda?.

Mazda SHINARI

Mazda SHINARI este un model sport coupe cu 4 uşi şi 4 locuri şi reprezintă expresia pură a noii teme de design, ?KODO ? sufletul mişcării? în forma ei ideală. Mazda SHINARI prezintă câteve noi elemente de design ce vor fi reproduse pe modele de serie şi reprezintă prima îniţiativă Mazda Design de a exprima ?KODO ? sufletul mişcării?.

shinari_exterior_1_400

Cuvântul japonez ?shinari? descrie apariţia puternică dar suplă a unei forţe de rezistenţă când obiectele se află în tensiune, asemeni oţelului sau bambusului atunci când sunt răsucite sau îndoite. De asemenea, face referire la o persoană sau un animal care îşi contractă corpul în pregătirea pentru o mişcare rapidă, acestea fiind imaginile ce stau la baza numelui conceptului.

shinari_exterior_07_400

Mazda SHINARI pare pregătită de salt în orice moment, forma sa încorporând expresia unei coloane vertebrale puternice, a eliberării bruşte de energie latente şi a interacţiunii mişcărilor frumoase şi suple. Aripile faţă reprezintă evoluţia celor proeminente introduse pe RX-8, iar grila frontală are un design tridimensional.

shinari_exterior_08_400

La interior Mazda Design a creat ?spaţiul atletic extrem? concentrat pe legătura între ergonomie şi funcţiile mecanice de bază. La acest model Mazda oferă noi idei pentru interfaţa om ? maşină, oferind şoferului posibilitatea de a alege între trei modele: Business, Plăcere şi Sport pentru a se bucura de stilul de condus în conformitate cu situaţia dintr-un anumit moment.

Antena3.ro

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de aer tropical cuprinde România. Unde va fi cel mai cald
x close