Antena 3 CNN Economic Auto Lancia pregăteşte resuscitarea modelului Stratos? (FOTO)

Lancia pregăteşte resuscitarea modelului Stratos? (FOTO)

Lancia pregăteşte resuscitarea modelului Stratos? (FOTO)
Sursa foto: Foto: www.worldcarfans.com
06 Aug 2010   •   09:31

În urmă cu câteva zile au apărut pe site-urile de specialitate de pe internet o serie de informaţii dar şi fotografii, potrivit cărora Lancia va readuce la viaţă modelul Stratos (1972). Se presupune că primele fotografii făcute publice ar fi fost realizate pe un circuit de testare Alfa Romeo, însă autenticitatea lor nu a putut fi confirmată. Vineri însă, au apărut încă două imagini cu o versiune contemporană Lancia Stratos, relatează www.worldcarfans.com.

lanciastratos20102_400

Despre maşină se spune că este un proiect comun al celor de la Pininfarina şi firma Fenomenon Holistic Design. O altă variantă vehiculată în presă ar fi că o persoană cu suficiente fonduri şi-ar fi comandat acest automobil. Maşina are la bază, conform sursei citate, un Ferrari F430 Scuderia, deşi se poate ca ampatamentul să fi fost scurtat pentru a menţine agilitatea Lanciei Stratos.

lanciastratos20103_400

Un alt concept denumit Fenomenon Stratos Concept a fost prezentat în 2005 la Geneva. Automobilul avea şasiu din aluminiu, elemente de caroserie din fibră de carbon şi un motor V8 ce dezvolta 313kW/ 419CP.

lanciastratos20104_400

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close