Antena 3 CNN Economic Auto Lotus City Car Concept va intra în producţia de serie

Lotus City Car Concept va intra în producţia de serie

Lotus City Car Concept va intra în producţia de serie
Sursa foto: Foto: Worldcarfans.com
21 Dec 2010   •   21:00

City Car, un concept prezentat de Lotus, va intra în producţia de serie. „Realizăm acest lucru împreună cu Proton şi un alt producător de automobile”, a declarat Dany Bahar, CEO-ul Lotus, în cadrul unui interviu pentru Car Magazine, citat de Worldcarfans.com. Dany Bahar nu a precizat numele celui de-al doilea constructor care va lua parte la dezvoltarea proiectului, însă a spus că va exista o versiune pentru piaţa din Asia, una pentru Europa şi o variantă sport.



Cu toate că City Car va purta emblema Lotus, ea va fi dezvoltată în principal de Proton. Asta pentru că Lotus se concentrează pe construcţia mai multor maşini sport, precum Elan, Esprit şi Elite. Nu se cunosc mai multe amănunte tehnice sau de preţ, însă City Car va ajunge în Europa în octombrie 2013.




Lotus City Car Concept, prezentat în octombrie, este un vehicul compact de 1.400 kilograme, cu trei uşi şi patru locuri. Propulsorul pe benzină, montat în partea din faţă, extinde autonomia unui motor electric, amplasat pe puntea spate. Acumulatorul se găseşte sub locurile pasagerilor.




În total, maşina dezvoltă 162 kW, puţin peste 220 de cai putere şi un cuplu maxim de 240 Nm. Autonomia doar cu ajutorul propulsorului electric este de 60 km, iar motorul de 1,2 litri, pe benzină, o extinde la 500 km. Motorul pe benzină nu propulsează maşina, doar îl alimentează cu energie pe cel electric.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close