Antena 3 CNN Economic Auto "Maşina zburătoare" va fi produsă în serie. Vehiculul, disponibil din 2011 (VIDEO)

"Maşina zburătoare" va fi produsă în serie. Vehiculul, disponibil din 2011 (VIDEO)

"Maşina zburătoare" va fi produsă în serie. Vehiculul, disponibil din 2011 (VIDEO)
30 Iun 2010   •   20:23

Gata cu blocajele în trafic. Producătorul "maşinii zburătoare" a primit undă verde pentru fabricarea în serie a prototipului. Autovehiculul va costa 200.000 de dolari şi va fi disponibil de anul viitor.

Maşina zburătoare poate decola. Asta pentru că oficialii americani au făcut o excepţie privind normele de greutate maximă pentru ca vehicolul să poată primi licenţierea şi să devină o aeronavă uşoară.

Elementele de siguranţă obligatorii în circulaţia rutieră făceau ca maşina să fie prea grea pentru traficul aerian. În plus, conducătorii ar fi avut nevoie de un permis de pilot. În noile condiţii, şoferului maşinii zburătoare i se cer numai 20 de ore de pilotaj. Printr-o simplă apăsare de buton, maşina îşi strânge aripile şi poate rula pe şosea.

De anul viitor, maşina ar putea fi produsă în serie. Va costa mai puţin de douăzeci de mii de euro şi poate rula cu o viteză de 185 kilometri la oră. În zbor, viteza maximă este de două ori mai mare. Din păcate, modelul permite transportul unui singur pasager.

Pentru fanii modelului care nu-şi permit această maşină a început deja vânzarea de machete care nu costă mai mult de patru dolari.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: avion masina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close