Antena 3 CNN Economic Auto MINI Countryman, disponibil şi în România din septembrie (FOTO)

MINI Countryman, disponibil şi în România din septembrie (FOTO)

MINI Countryman, disponibil şi în România din septembrie (FOTO)
Sursa foto: Foto: BMW
17 Aug 2010   •   17:00

Countryman, cel mai nou model MINI şi al patrulea din gamă, îşi va face debutul mondial pe 18 septembrie. Maşina va putea fi achiziţionată şi în România la un preţ ce porneşe de la 21.142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvoltă 98 CP cu un motor pe benzină de patru cilindri. Noul model este deja disponibil la vânzare, debutul oficial şi primele livrări sunt programate pentru 18 septembrie, a anunţat marţi importatorul BMW în România.

mini_cooper_countryman_small_800x534_400

Noul model va fi disponibil în cinci variante de motorizări, trei pe benzină şi două diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri în linie şi 112 CP, şi Cooper S, patru cilindri în linie şi 184 CP) pot fi echipate şi cu sistemul de tracţiune integrală ALL4. Un diferenţial central multidisc variază distribuţia puterii între puntea faţă şi cea spate.

mini_cooper_s_countryman_small_800x5342_400

În condiţii de condus normal până la 50 de procente din puterea de transmisie este direcţionată către puntea spate, iar în situaţii extreme aceasta poate ajunge până la 100%. Cele mai eficiente motorizări din gamă (One D şi Cooper D) oferă un nivel de emisii de 115 g CO2/ km la o putere de 90 CP, respectiv 112 CP.

mini_cooper_s_countryman_small_800x534_400

Countryman aduce multe premiere importante pentru marcă ? este primul model care dispune de tracţiune integrală, de patru uşi şi o deschidere largă a hayonului, şi care are o lungime de peste patru metri. Noul model aduce şi multe inovaţii tehnologice. Printre acestea se remarcă soluţia de conectare la internet MINI Connected care permite folosirea unei serii de aplicaţii speciale în maşină, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de ştiri printr-un reader RSS.

mini_cooper_s_countryman_small_800x5343_400

Noul model oferă şi o serie de soluţii care îmbunătăţesc ergonomia, precum sistemul MINI Central Rail care permite montarea unor serii de dispozitive de depozitare şi pentru alte destinaţii pe un sistem amplasat central, transversal, în habitaclu. La capitolul funcţionalitate, noul Countryman se remarcă şi prin spaţiul suficient pentru patru pasageri şi un volum de portbagaj de 350 litri care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate până la 1170 litri.

mini_cooper_countryman_small_800x5343_400_01

Lansarea MINI Countryman marchează şi reîntoarcearea mărcii în Campionatul Mondial de Raliuri (FIA WRC). MINI Countryman WRC dezvoltat de Prodrive îşi va face debutul în sezonul 2011 şi continuă o tradiţie bogată, creată în urmă cu 40 de ani cu victorii în curse celebre precum Raliul Monte Carlo, Raliul Marii Britanii (RAC Rally) sau Raliul celor 100 de Lacuri.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: BMW
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close