Antena 3 CNN Economic Auto Noul Citroën C4, prezentat oficial - FOTO

Noul Citroën C4, prezentat oficial - FOTO

Noul Citroën C4, prezentat oficial - FOTO
01 Iun 2010   •   17:27

Citroën a făcut publice detaliile oficiale ale noului C4, o maşină care se remarcă prin grija fata de mediu. Astfel, versiuni micro-hibride e-HDi echipate cu cea mai recentă generaţie a sistemului Stop&Start cu emisii de 109 g/km de CO2 vor fi disponibile la lansare, iar apoi cu emisii de 99 g/km.

De asemenea, noul Citroën C4 va utiliza pneuri Michelin Energytm Saver care îmbunătăţesc consumul de carburant, care completează tehnologia hibridă pentru a reduce emisiile de CO2 cu cel puţin 5 g/km. 15% dintre materialele folosite la construcţia maşinii sunt ecologice.


Noul Citroën C4 oferă servicii unice pe segmentul său de piaţă precum sistemul de monitorizare a unghiului mort, limitatorul-regulatorul de viteză programabil, sau serviciul Citroën eTouch. Această funcţie include, printre altele, un sistem de apelare de urgenţă şi asistenţă care asigura un plus de siguranţă.

Noul C4 va intra în vânzare din 2011 şi va fi prezentat oficial anul acesta la salonul Auto de la Paris.



La interior, scaunele sunt confortabile datorită reglajului electric pentru zona lombară pentru pasagerii din faţă. Ambianţa de la bordul vehiculului poate fi personalizată (culorile ecranului de bord, sunete polifonice, intensitatea aerului condiţionat).

Automobilul va fi produs în Franţa, pe platforma industrială de la Mulhouse, şi, pentru a asigura o fiabilitate maximă, vehiculul va parcurge mai mult de 2 milioane de kilometri până la comercializare.

Dimensiuni şi design
Noul Citroën C4 a crescut, însă dimensiunile sale rămân în continuare compacte: 4.33 m lungime (+5 cm), 1,79 m lăţime (+ 2 cm) si 1,49 m înălţime (+ 3 cm).
Pasagerii beneficiază acum de mai mult spaţiu la cap. Portbagajul de 408 l este 100% utilizabil (are formă cubică, iar pragul de încărcare este jos şi subţire).



Caroseria noii generaţii C4 este mai joasă. Design-ul este completat de suprafeţe sculptate, grila din faţă nouă, în ton cu celelate modele din gama Citroen plus un spoiler negru în partea din spate. De asemenea maşina dispune de detaliile cromate, un design inedit al proiectoarelor şi o formă interesantă a jantelor diamantate din aliaj.

Interior
Planşa de bord are finisaje de lux iar confortul acustic este similar celui oferit de modelul C5. Comportamentul rutier este ajutat de tehnologii care oferă asistenţă la condus, cum ar fi frânarea de urgenţă si ESP-ul.


Sisteme de siguranţă şi echipare
În afara tehnologiilor cunoscute, cum ar fi cutia de viteze manuală, asistenţa la demararea în pantă, frâna electrică de staţionare, AFIL (alerta de încălcare involuntară a liniei continue), proiectoarele direcâţtionale cu Xenon sau măsurarea locului de parcare, noul Citroën C4 dispune de echipamente noi: sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem cruise control programabil (cu posibilitatea de a putea inregistra mai multe comenzi), proiectoare de ceaţă faţă cu luminare statică a intersecţiei, priza 230 V integrată pe consola centrală scaune confortabile datorită reglajului electric lombar şi a funcţiei de masaj pentru şofer şi pasagerul din faţă, un nou sistem audio cu distribuitor al sunetului în spaţiu, setări individuale la condus (culoarea display-ului, alerte sonore, intensitatea climatizarii).



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Citroen
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close