Antena 3 CNN Economic Auto Noul Lexus CT 200h porneşte revoluţia silenţioasă

Noul Lexus CT 200h porneşte revoluţia silenţioasă

Noul Lexus CT 200h porneşte revoluţia silenţioasă
11 Apr 2011   •   16:58

Săptămâna trecută, la Palatul Ghika din Bucureşti, a avut loc lansarea noului model Lexus CT 200h, care este primul model compact din gama Lexu şi primul hibrid integral din segmentul premium compact.

Conform unui comunicat remis Antena3.ro, inginerii Lexus au îmbunătăţit atât performanţele suspensiei, sistemului de frânare controlată electronic (ECB), şi a sistemului de recuperare a energiei, precum şi performanţele sistemului integral hibrid.

Lexus CT 200h are o putere totală de 136 CP, ce îi permite să accelereze de la 0 la 100km/h în 10,3 secunde, atingând totodată o viteză maximă de 180km/h. În ciuda acestor cifre, consumul de combustibil este remarcabil - doar 3.8l/100km consum combinat, iar emisiile de CO2  sunt de doar 87g/km. Lexus Hybrid Drive generează emisii de noxe de numai 3.3mg/km şi zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decât cele ale unui motor diesel de o putere similară. În plus, atunci când rulează exclusiv în modul electric, pe o distanţă de 2 km şi cu o viteză de 45km/h emisiile sunt zero. Nivelul emisiilor de NOx ale noului model Lexus se află deja mult sub standardele Euro 6, ce vor fi implementate începând cu luna septembrie 2014, ceea ce înseamnă şi că taxa de primă înmatriculare este zero.

În plus, costul total al deţinerii este avantajos şi din alte motive: consumul extrem de mic de combustibil şi costuri foarte reduse de întreţinere, alături de o garanţie de 5 ani.

Maşina este oferită în 4 variante de echipare, de la versiunea Eco – ce se concentrează pe un minim de dotări şi performanţe ecologice de vârf – până la varianta de echipare Luxury, dotată cu tapiţerie din piele, sistem de navigaţie cu senzori de parcare şi cameră, sistem audio Mark Levinson şi tot ceea ce şi-ar mai putea dori un client premium.
 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close