Antena 3 CNN Economic Auto Noul Volkswagen Jetta, prezentat oficial în piaţa Times Square din New York (FOTO)

Noul Volkswagen Jetta, prezentat oficial în piaţa Times Square din New York (FOTO)

Noul Volkswagen Jetta, prezentat oficial în piaţa Times Square din New York (FOTO)
16 Iun 2010   •   16:38

Noul Jetta a fost prezentat de Volkswagen în Times Square din New York. Cea mai faimoasă piaţă a metropolei americane a fost aleasă pentru această prezentare datorită faptului că modelul Jetta s-a bucurat de-a lungul timpului de un succes foarte mare în Statele Unite. În înteaga lume, generaţia precedentă s-a vândut în 9,6 milioane de exemplare.

Design-ul complet nou al limuzinei Jetta a fost anticipat la începutul lunii iunie, în cadrul North American International Auto Show din Detroit, prin intermediul prototipului Coupe-Studie NCC - designerii coupe-ului inspirându-se de la limuzină, subliniind astfel potenţialul sportiv pe care îl deţine noua Jetta. De asemenea, noul Jetta nu îşi mai împarte elemente de caroserie cu Golf, ci este un model la fel de independent precum CC sau Tiguan.

Comparativ cu prototipul şi cu modelul anterior Jetta, dimensiunile au fost reechilibrate: ampatamentul a crescut cu 7 centimetri iar lungimea exterioară cu 9 centimetri, pentru mai mult spaţiu şi confort. Şi interiorul a fost reconceput. Pentru prima dată, clienţii îşi vor putea înlocui aplicaţii din interior, pentru a individualiza şi mai mult design-ul.



Modelul dispune de un motor turbodiesel cu injecţie directă common-rail. Versiunea americană echipată cu TDI Clean Diesel de 103 kW/140 CP (corespunzător normei de poluare BIN 5). În Europa, Volkswagen va folosi de la începutul anului 2011 motorul de 77 kW/105 CP ca motorizare de intrare în gama TDI. În acest caz, consumul în versiunea Blue Motion Technology va avea valoarea de 4,1 l/100 km .

Design exterior şi dimensiuni

Noul Jetta are o lungime de 4,64 metri, înălţimea de 1,45 metri şi lăţimea de 1,78 metri. Partea frontală se remarcă prin linia accentuat orizontală cu grila neagră, strălucitoare şi farurile trapezoide. Bara este complet vopsită şi cealaltă priză de aer şi spoilerul frontal subliniază aspectul sportiv al părţii din faţă. Capota motorului în formă de V şi aripile laterale au fost derivate 1:1 de la prototipul NCC.

Design-ul oglinzilor exterioare cu lămpile de semnalizare integrate, urmează stilul mai marelui CC. În partea posterioară blocurile optice sunt divizate în două secţiuni şi se întind de la fiecare aripă până la uşa portbagajului.



Interior şi dimensiuni

Mulţumită ampatamentului mărit, confortul a putut fi sporit mai ales pentru pasagerii din spate ai modelului cu cinci locuri. În comparaţie cu predecesorul, spaţiul pentru picioare, de 96,7 centimetri, a crescut cu 6,7 centimetri.

Sunt disponibile mai multe variante de volan cu padelele de schimbare a vitezelor, iar pe consola centrală, în partea superioară, sunt poziţionate noile panouri de comandă pentru instalaţia de climatizare şi sistemele radio şi de radio-navigaţie. Spătarul banchetei este rabatabil fracţionat 40/60, iar portbagajul poate fi deschis din interior, prin sistemul telecomandat. Până la şase airbag-uri (două airbag-uri frontale, două airbag-uri laterale faţă, două airbag-uri pentru cap/torace în zona geamurilor frontale laterale) sunt parte a dotărilor.



Motorizare

Varianta europeană a Jetta va beneficia de şase motoare. În 2011, patru din şase motoare vor fi noi în gama Jetta: 1.2 TSI (77 kW /105 CP), 1.4 TSI (118 kW /160 CP), precum şi cele două motoare turbodiesel common-rail 1.6 TDI (77 kW /105 CP) şi 2.0 TDI (103 kW /140 CP).  Celelate două propulsoare oferite de Volkswagen sunt 1.4 TSI (90 kW /122 CP) şi 2.0 TSI (147 kW /200 CP). Cu excepţia 1.2 TSI, toate motoarele pot fi dotate opţional cu DSG cu 6 trepte (77-kWTDI, 103-kW-TDI, 147-kW-TSI) precum şi cu DSG cu 7 trepte (90-kW-TSI, 118-kWTSI).



Printre dotările tehnice se numără sistemul Start-Stop şi recuperarea energiei kinetice prin sistemul de recuperare a energiei de frânare. Jetta 1.2 TSI BlueMotion Technologie consumă 5,3 l/100 km (emisii de 123 g/km CO2). În combinaţia 1.6 TDI BlueMotion Technology, consumul mediu ajunge, potrvit producătorului la 4,1 l/100 km (109 g/km CO2).

În Statele Unite, maşina va costa 15.995 USD. Pentru piaţa europeană nu au fost comunicate deocamdată preţurile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close