Antena 3 CNN Economic Auto Paradă a maşinilor de epocă la Vilnius (VIDEO)

Paradă a maşinilor de epocă la Vilnius (VIDEO)

Paradă a maşinilor de epocă la Vilnius (VIDEO)
03 Aug 2010   •   20:33

Locuitorii capitalei lituaniene, Vilnius, au avut bucuria unui spectacol mai rar: o paradă a automobilelor de epocă. Un grup de fani polonezi ai maşinilor vechi au colindat Lituania în vehiculele lor, peste care timpul nu pare să fi lăsat nicio urmă.

Traficul rutier din Vilnius s-a oprit în loc, într-un omagiu adus veteranelor - 12 venerabile maşini venite tocmai din Polonia. Cele mai multe ieşiseră din fabrică încă dinaintea celui de-al II-lea Război Mondial. Decanul de vârstă al convoiului era un automobil produs în 1917 şi capabil, chiar şi acum, să atingă uşor 80 de kilometri pe oră.

?Aceasta este o maşină Oakland, adusă din Canada acum câţiva ani şi restaurată de mine. Este în stare perfectă, cu motorul original de şase cilindri?, a declarat unul dintre participanţi.

Convoiul a străbătut Lituania pe un traseu urmat, cândva, de oştenii acestei ţări, veniţi să-şi ajute aliaţii polonezi într-o istorică bătălie împotriva cavalerilor teutoni. De la bătălie s-au împlinit recent şase sute de ani, iar acesta a fost şi prilejul deplasării automobiliştilor polonezi prin ţara vecină. Adevărata motivaţie a fost, însă, plăcerea de a-şi conduce frumoasele maşini şi de a spune publicului povestea fiecăreia dintre ele.

?Maşina aceasta este realizată manual. Este un prototip care arată ca un BMW, dar are motor DKW. Am cumpărat-o acum 42 de ani şi am făcut cu ea mai multe călătorii?, spune un alt proprietar.

Privitorii au apreciat ocazia de a compara maşinile de acum 50 sau 90 de ani cu cele din zilele noastre. Şi, cel puţin la capitolul eleganţei, comparaţia nu a fost mereu favorabilă automobilelor de acum.

Antena3

 

×
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close