Antena 3 CNN Economic Auto Pasajul Basarab a fost testat cu maşini de mare tonaj

Pasajul Basarab a fost testat cu maşini de mare tonaj

Pasajul Basarab a fost testat cu maşini de mare tonaj
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mar 2011   •   19:09

Luna viitoare, se dă în folosinţă Pasajul Basarab. Deocamdată, pe podul lung de un kilometru şi jumătate trec doar camioane, folosite pentru a testa cît de rezistentă e construcţia. A fost nevoie de patru ani de lucrări şi 160 de milioane de euro ca cei aproape 1,5 kilometri de pod să fie terminaţi.  

 
Patru maşini de mare tonaj, echivalentul a 16 autobuze pline cu oameni, au fost folosite pentru a testa rezistenţa structurii. Dacă sub greutatea maşinilor, podul nu se lasă cu mai mult de un milimetru, el poate suporta orice tip de trafic.
 
Pasajul Basarab nu este încă terminat, constructorii mai au de turnat un strat de asfalt pe porţiunea care traversează Gara de Nord şi nici bretelele care asigură legătura cu Calea Griviţei nu sunt încă gata.
 
Totuşi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că la sfârşitul lunii, calea rutieră va fi dată în folosinţă.
 
Linia de tramvai va fi gata însă abia abia la vară, odată cu staţia de pe pasaj. Aceasta va comunica cu staţia de metrou Basarab, printr-un lift. Construcţia pasajului nu a fost scutită de probleme. În 2007, lucrările s-au oprit din cauza proceselor pe care municipalitatea le avea cu proprietarii de terenuri din zonă. Între timp, şi proiectul iniţial a fost modificat. Construcţiei i-a mai fost adăugat şi podul peste Dîmboviţa. Asta a întârziat termenul de finalizare şi a scumpit pasajul cu aproape 50 de milioane de euro. 
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close