Poliţia Română cere instituirea instanţelor de circulaţie

24 Aug 2010   •   08:52
Poliţia Română cere instituirea instanţelor de circulaţie Foto: Intact Images

Depăşiţi de numărul mare de accidente, dar şi de haosul zilnic din traficul bucureştean, poliţiştii vor să înfiinţeze... instanţele de circulaţie, scrie Gândul în ediţia de marţi. Oamenii legii speră ca astfel să stopeze numărul din ce în ce mai mare de accidente rutiere, produse în Capitală.

"Este necesară înfiinţarea unor astfel de instanţe, care să judece situaţiile de urgenţă, cum sunt în toate statele civilizate. Întâi plăteşti şi apoi conteşti, nu ca la noi. Apoi, sancţiunile trebuie să fie mai dure.(...) Apoi trebuie înfiinţate structuri de recuperare a amenzilor.", atrage atenţia comisarul-Şef Lucian Diniţă, Şeful Poliţiei Rutiere, citat de Gândul.

În România, doar 30-40% dintre amenzile de circulaţie sunt plătite, iar jumătate dintre autorii de accidente grave scapă de puşcărie. Poliţiştii spun că este nevoie de mai multă severitate şi rapiditate în judecarea contestaţiilor.

Pentru a face faţă valului de abateri din ultima perioadă, agenţii bucureşteni au împânzit marile artere cu radare. Mai precis, câte trei radare pe fiecare bulevard important.

Cei mai indisciplinaţi conducători auto sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 ani.

Reprezentanţii Poliţiei Române susţin că lipsa de pregătire a şoferilor începători este o altă cauză a accidentelor grave în care aceştia sunt implicaţi.

Antena 3

 

 

x close