Antena 3 CNN Economic Auto Poliţiştii, cu ochii pe şoferii care nu acordă prioritate pietonilor (VIDEO)

Poliţiştii, cu ochii pe şoferii care nu acordă prioritate pietonilor (VIDEO)

Poliţiştii, cu ochii pe şoferii care nu acordă prioritate pietonilor (VIDEO)
14 Apr 2010   •   11:31


Numărul mare de accidente cu victime, de pe trecerile de pietoni, i-a determinat pe poliţişti să ia măsuri. Miercuri, timp de opt ore, de la ora 12:00 până la 20:00, poliţiştii vor fi cu ochii pe cei care nu îi respectă pe pietoni.

De la începutul anului, 17 oameni au murit şi 150 au fost răniţi pe trecerea de pieton. Numai marţi, doi oameni au fost accidentaţi mortal pe zebră. O femeie a fost călcată de o betonieră la Iaşi, iar la Craiova un bărbat a fost omorât de un taximetrist. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt şocante.

În cazul din Iaşi, femeia a încercat să ajungă la gară şi a trecut strada în fugă. A fost lovită, însă, de betoniera care tocmai plecase de la semafor.

Poliţiştii au crezut iniţial că femeia a traversat pe culoarea roşie a semaforului. Ulerior, însă, ei au revenit asupra declaraţiilor după ce au văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Femeia a murit la spital la câteva ore după ce a fost transportată în stare gravă.

Un alt accident mortal a avut loc în Craiova. Un bărbat a fost lovit de un taxi în timp ce traversa pe trecerea de pietoni. Potrivit poliţiştilor, şoferul nu a acordat prioritate de trecere pietonului, în urma impactului acesta decedând pe loc.

În cadrul acţiunii de miercuri, care se desfăşoară la nivel naţional, poliţiştii de la Rutieră vor verifica dacă şoferii acordă sau nu prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzilor prin locuri semnalizate şi marcate corespunzător. Poliţiştii vor folosi mijloace de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei autovehiculelor.

Şoferii care vor fi surprinşi că nu respectă dispoziţiile legale riscă să rămână fără carnet.

Acţiunea poliţiştilor are ca scop prevenirea producerii evenimentelor rutiere şi conştientizarea şoferilor asupra riscurilor la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic, dacă nu acordă prioritate.




Antena 3




×
Subiecte în articol: trecere de pietoni politisti
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close