Antena 3 CNN Economic Auto Premieră: Mercedes-Benz prezintă noua generaţie CLS (FOTO)

Premieră: Mercedes-Benz prezintă noua generaţie CLS (FOTO)

Premieră: Mercedes-Benz prezintă noua generaţie CLS (FOTO)
02 Sep 2010   •   18:12

Salonul Auto de la Paris se apropie cu paşi mari, iar premierele nu întârzie să apară. Astfel, Mercedes-Benz a anunţat oficial, joi, a doua generaţie a coupe-ului său cu patru uşi CLS.

Bineînţeles, noul CLS va avea premiera internaţională la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie 2010). ?Noul CLS se remarcă prin linia unică a design-ului Mercedes-Benz", explică Professor Gorden Wagener, şeful departamentului Design în cadrul Mercedes-Benz. "Totodată acest model este inspirat din tradiţia sportivităţii stilate şi rafinate, o particularitate a coupé-urilor Mercedes-Benz."

10c648_01_400

La exterior, proporţiile rămân la fel ca şi până acum: capota lungă, geamuri înguste şi geamuri laterale fără rame, plafon dinamic rabatabil.

După cum se anticipa, designul părţii frontale este asemănător cu cel al modelului Mercedes-Benz SLS AMG. Grila radiatorului, dominată de steaua centrală, nu este integrată în capotă, lucru care evidenţiază proporţiile capotei. Orificiile de admisie prelungite şi grilele negre contribuie, de asemenea, la aspectul atletic al automobilului.

10c648_10_400

Farurile full LED ale noului CLS sunt primele din lume care oferă toate funcţiile dinamice de iluminare prin intermediul tehnologiei LED. Pe interior, acestea sunt divizate în trei straturi în formă de săgeată de sus în jos: stratul superior conţine un indicator LED sub care se află o lumină laterală puternică pentru faza scurtă.

Lumina laterală poate fi observată atunci când faza scurtă este activată, creând astfel un design nocturn inedit şi un look distinctiv. Nivelul inferior al farurilor găzduieşte faza lungă şi funcţiile pentru vizibilitatea pe timp de noapte. Un total de 71 de LED-uri oferă, o vizibilitate îmbunătăţită a drumului, comparativ cu modelele precedente.

La spate s-a optat tot pentru lămpi LED, prelungite, care sunt aranjate în forma unui element de legătură cu partea din spate.

Interiorul noului CLS se distinge printr-un design modern care combină eleganţa cu detalii inovatoare. Unul dintre aspectele interesante este efectul de spaţiu al habitaclului: o linie înaltă care porneşte de la uşa şoferului spre panoul de control până la uşa pasagerului din dreapta. Display-ul central a fost integrat în partea superioară a panoului de control.

10c648_31_400

CLS oferă mai multe opţiuni de personalizare. Cinci culori pentru interior, cinci tipuri de design şi trei categorii de piele sunt disponibile clienţilor.

Materialelor utilizate la interior includ o combinaţie de satin şi finisaje exclusiviste ale suprafeţelor metalice, ventilatoare mate pentru aer, care formează cadrul pentru un ceas analog.

Husele sunt cusute manual iar bordul are o căptuşeala cusută.

Clienţii pot alege dintre trei tipuri de lemn: lemn lucios de alun, lemn lucios de frasin negru şi lemn de plop cu finisaj satinat de culoare maro deschis.

10c648_27_400_01

Interiorului i se poate conferi un aspect şi mai progresist prin adăugarea unor elemente din fibră de carbon finisate cu lac special folosit pentru piane. Până la şapte straturi de lac sunt aplicate şi şlefuite pentru a obţine efectul de ?lac de pian?.

Comunicatul oficial Mercedes-Benz nu a oferit amănunte despre motorizările CLS-ului, însă se anticipează următoarele opţiuni în acest sens: propulsoarele vor include un 250 CDI cu 150 kW / 201 cp, un 350 CDI cu 195 kW / 261 cp, un V6 de 3.5 litri cu 225 kW / 301 cp şi un propulsor twin-turbo V8 de 4.7 litri care dezvoltă 320 kW / 429 cp.

CLS 63 AMG va utiliza un twin turbo V8 de 5.5 litri cu o putere de 400 kW/ 536 cp şi un cuplu de 800 Nm. Tracţiunea integrală va fi oferită opţional la 350 CDI şi 500.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mercedes-Benz
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close