Antena 3 CNN Economic Auto Renault Zoe: Francezii, supăraţi pe numele automobilului electric

Renault Zoe: Francezii, supăraţi pe numele automobilului electric

Renault Zoe: Francezii, supăraţi pe numele automobilului electric
Sursa foto: www.lincah.com
11 Noi 2010   •   23:15

Ce au în comun o maşină electrică şi nişte copile care abia au învăţat să meargă? Ei bine, poartă acelaşi nume: Renault Zoe. Părinţii fetelor au dat în judecată compania franceză pentru că şi-a botezat astfel automobilul electric. Numai că justiţia a dat câştig de cauză firmei Renault.

Renault Zoe. Un automobil electric, cu 0% emisii de carbon, dar cu 100% emisii de scandal. De vină este numele. Pe mulţi francezi îi cheamă Renault. Şi şi-au botezat fiicele Zoe.

Ei bine, glumele pot fi destul de explicite: "Am să-ţi ating airbag-urile.", "Cum sunt airbag-urile tale?", "Cum e caroseria ta?", "Zoe are cauciucurile lăsate.", spune Cedric Renault, tatăl lui Zoe Renault.

6.000 de familii au semnat o petiţie on-line. Cer schimbarea numelui care riscă să le facă de râs fetele. Câţiva părinţi disperaţi au dat în judecată producătorul de automobile.



“Renault a pledat că "Zoe" nu este un prenume, ci un substantiv comun. Suntem în situaţia în care această apărare a fost acceptată de judecător. Asta nu e o surpriză pentru noi. Vom face apel”, a declarat David Koubbi, avocatul familiilor Renault.

“Nu vrem să scoatem pe piaţă o maşină pentru care numele este un handicap. Asta este evident, după toată tehnologia pe care am folosit-o în această maşină”, a spus Carlos Ghosn, CEO Renault.

Dar "Zoe" nu este un nume "cu handicap". Ci cu multă publicitate! Iar constructorul franceznu poate să fie decât încântat să scoată la vânzare o maşină care a ajuns atât de cunoscută, chiar şi cu doi ani înainte de lansare.

×
Subiecte în articol: masina electrica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close