Antena 3 CNN Economic Auto Şeful programului Logan: Următoarea generaţie, mai ieftină. Băsescu: Am cea mai mare satisfacţie când conduc Dacia (VIDEO)

Şeful programului Logan: Următoarea generaţie, mai ieftină. Băsescu: Am cea mai mare satisfacţie când conduc Dacia (VIDEO)

Şeful programului Logan: Următoarea generaţie, mai ieftină. Băsescu: Am cea mai mare satisfacţie când conduc Dacia (VIDEO)
Sursa foto: Foto: daciaclub.info
15 Sep 2010   •   14:22

?Următorul Logan va fi mai ieftin decât actualul?, a declarat directorul programului Logan, Gerard Detourbet, într-un interviu acordat publicaţiei 0-100.ro.

Potrivit oficialului Renault, cei care lucrează la noua Dacia Logan ştiu mai multe acum decât în urmă cu şase ani, când a fost lansat primul Logan, ceea ce le permite să negocieze cu furnizorii şi să dezvolte o maşină mai ieftină decât precedenta.

?De la demararea proiectului Logan, în 2004, şi până acum, am acumulat foarte multe cunoştinţe în materie de fabricaţie a automobilelor low cost. Logan şi maşinile construite pe platforma Logan (denumită tehnic B0 ? n.r.) au acum acoperire globală şi asta ne permite să negociem cu mulţi furnizori. Astfel putem achiziţiona componente la preţuri foarte avantajoase şi asta ne va permite ca urmatorul Logan să fie chiar mai ieftin decât actualul?, a spus Detourbet, pentru publicaţia citată, fără a menţiona cu cât va fi mai ieftin noul Logan.

De asemenea, Gerard Detourbet a precizat că noul Logan va avea un design modern şi o serie de îmbunătăţiri tehnice, printre care reducerea zgomotului la rulare, şi îşi va menţine principalele atribute, adică spaţiul generos, preţul competitiv de achiziţie şi costurile reduse de întreţinere.

Nu în ultimul rând, oficialul Renault a spus că la următoarele saloane auto internaţionale nu va fi prezentat niciun concept care să anticipeze noua generaţie Logan. Cei de la Dacia-Renault au declarat de mai multe ori, în trecut, că automobilul va debuta în 2012.

Băsescu, satisfăcut de Logan şi Duster

La reducerea costurilor va contribui şi noul Centru Tehnic de la Titu, inaugurat astăzi în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului s-a declarat mulţumit de cele două Dacii pe care le conduce, motiv pentru are a "dezlegat" uzinele Dacia să producă pentru oricine Duster de culoare roşie.

"În calitate de conducător de Logan şi Duster, am cea mai mare satisfacţie conducând aceste maşini. Merg în Bucureşti şi în oraş cu Loganul şi când merg la munte conduc Duster", a spus Traian Băsescu.

"Ştiu că au fost presiuni extraordinare pentru această culoare şi la alte comenzi. Dezleg uzina să folosească culoarea roşie pentru oricine solicită această culoare", a mai spus şeful statului.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dacia Logan
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close