Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii agresivi ar putea rămâne fără permis de conducere timp de un an

Şoferii agresivi ar putea rămâne fără permis de conducere timp de un an

Şoferii agresivi ar putea rămâne fără permis de conducere timp de un an
05 Ian 2011   •   22:27

Şoferii agresivi şi iresponsabili ar putea rămâne fără permis de conducere un an de zile. Este iniţiativa poliţiştilor de la circulaţie care vor astfel să stopeze violenţele în trafic. Şi deputaţii vor să finalizeze în această săptămână legea care prevede noile măsuri în cazul şoferilor care îşi fac singuri dreptate în trafic.

Actele de violenţă în trafic sunt la ordinea zilei. Nu mai departe de ieri o femeie a fost atacată pe Calea Vitan, din Bucureşti. Imaginile surprinse arată cum un bărbat loveşte cu picioarele portiera maşinii în care se afla victima. Una dintre lovituri reuşeşte chiar să smulgă o oglind laterală.

Potrivit legislaţiei în vigoare, bărbatul se poate alege cu o amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

De departe, însă, cel mai grav incident de acest fel a avut loc la Craiova, unde un bătrân a murit la spital, după ce a fost snopit în bătaie de un tânăr, pentru că traversa prea încet.

Pentru a pune capăt valului de acte de violenţă în trafic, poliţiştii au propus, după modelul spaniol, o serie de măsuri, care să fie aspru pedepsite. Astfel, oamenii legii vor ca cei care se bat în trafic, pe lângă sancţiunile de ordin penal, să rămână şi fără carnet de conducere. Şi depăşirile repetate, în zigzag ori frânarea bruscă sau slalomul printre maşini ar urma să fie dur pedepsite.

Comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere Române a declarat pentru Gândul că instituţia pe care o conduce le-a făcut deja parlamentarilor o listă de comportamente "agresive" în trafic. Parlamentarii trebuie însă să definească ce înseamnă "agresivitatea", dar şi să stabilească modul în care aceasta va fi dovedită.

Proiectul noului Cod Rutier ar putea fi definitivat în primăvară.

 

×
Subiecte în articol: permis de conducere sanctiuni cod rutier
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close