Antena 3 CNN Economic Auto Statul ar putea subvenţiona cumpărarea de maşini hibrid sau electrice, din 2012

Statul ar putea subvenţiona cumpărarea de maşini hibrid sau electrice, din 2012

Statul ar putea subvenţiona cumpărarea de maşini hibrid sau electrice, din 2012
Sursa foto: Foto: green-report.ro
11 Mar 2011   •   14:48

Românii care vor să-şi cumpere maşini hibrid sau electrice ar putea beneficia de subvenţii de la stat, din 2012, informează green-report.ro. Banii vor fi disponibil la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) şi vor fi alocaţi pentru încurajarea vânzărilor de automobile nepoluante.

”Momentan suntem în discuţii şi s-ar putea ca de la anul (n.r. - 2012) să înceapă demersurile pentru acordarea subvenţiilor”, a declarat pentru Gheorghe Popescu, preşedinte AFM.

Afirmaţia a fost confirmată de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care a adăugat că şi Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect privind subvenţionarea autovehiculelor ecologice.

Ministrul a anunţat şi cu alte ocazii că AFM ar putea finanţa din 2011 o parte din cheltuielile românilor care îşi cumpără maşini electrice şi hibrid, după modelul vest-european.

Comitetul de promovare nu s-a întrunit niciodată

Premierul Emil Boc anunţa cu hotărâre, anul trecut, că va mobiliza experţii din mai multe ministere pentru a elabora strategia României pentru automobilul electric, despre care a spus că ”nu este o idee năstruşnică”.

“Mâine (28 aprilie – n.r.) voi propune în Guvern înfiinţarea unui grup interministerial de lucru care să pregătească strategia României pentru ceea ce înseamnă automobilul electric”, anunţa premierul cu emfaza, în urmă cu mai bine de 10 luni.

Deocamdată reprezentanţii Ministerului Mediului nu ştiu  cine participă la reuniunile grupului strategic din partea instituţiei. Însuşi ministrul Laszlo Borbely mărturiseşte că nu ştie nimic despre comisie. Nici nu ar avea ce să ştie.

Surse din Guvern confirmă că grupul interministerial nu s-a întrunit niciodată, deşi a trecut aproape un an de la declaraţiile premierului. Comisia ar fi trebuit să stabilească în acest timp ce potenţial are piaţa românească pentru dezvoltarea acestui sector, ce investiţii sunt necesare pentru infrastructură şi cum ar putea fi stimulaţi românii să cumpere maşini ecologice.

Mai multe detalii aflaţi pe green-report.ro.

×
Subiecte în articol: subventii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close