Antena 3 CNN Economic Auto Telegraph desfiinţează Dacia Duster: Cea mai proastă maşină pe care am testat-o

Telegraph desfiinţează Dacia Duster: Cea mai proastă maşină pe care am testat-o

Telegraph desfiinţează Dacia Duster: Cea mai proastă maşină pe care am testat-o
06 Sep 2010   •   16:47

?Dacia Duster a anilor '80 este, de departe, cea mai proastă maşină pe care am testat-o. (...) Această nouă Dacia Duster are două plusuri majore (faţă de modelele vechi ale mărcii, n.r.) - nu te lasă în drum iar bordul nu pare că a fost creat (...) cu ajutorul ciocanului şi a şurubelniţei?. Aşa începe review-ul Telegraph.co.uk pentru SUV-ul românesc.

Jurnalistul Andrew English, autorul test drive-ului, îşi începe articolul printr-o paralelă între modelele Dacia din anii '80 şi actualele automobile româneşti construite în colaborare cu Renault. Un scurt istoric al mărcii româneşti, de la colaborarea cu Renault din 1966 şi apoi din 1999, stabileşte originile ?umile? ale crossover-ului românesc.

?Duster este fără îndoială de modă veche, cu geamurile sale micuţe, o caroserie fără o formă artistică împreună cu o grilă frontală puternic influenţată de stilul american?, scrie jurnalistul britanic.

La părţile bune ale maşinii au fost notate direcţia, despre care spune că este ?uşoară şi directă?. De asemenea, ?cu toate că nu este un vehicul de mare performanţă, maşina de 1,2 tone accelerează destul de uşor până când aerodinamica te trage în spate precum o coardă elastică legată de uşa de garaj?.

?Dar ai putea să-ţi doreşti cu adevărat una??, notează jurnalistul la finele articolului. ?La ce se gândeau? Pentru 13.000 de lire sterline (preţul versiunii de top în Anglia), o Skoda Yeti la mâna a doua va face praf Duster-ul în privinţa aerodinamicii, a aspectului şi a utilităţii ? egală cu cea aunui Land Rover Freelander?.

Jurnalistul subliniază faptul că ?mirosul de maşină nouă se duce repede. Şi apoi vei rămâne cu un crossover auster, complet depăşit, care pare că a venit direct din Japonia anilor '70. Duster oferă o călătorie retro surprinzător de plăcută, însă care este scopul lui??, încheie britanicul în review-ul publicat de Telegraph.co.uk.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dacia Duster
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close