Antena 3 CNN Economic Auto Un BMW camuflat pentru teste a creat panică în New York (FOTO)

Un BMW camuflat pentru teste a creat panică în New York (FOTO)

Un BMW camuflat pentru teste a creat panică în New York (FOTO)
11 Mai 2010   •   12:33

Un angajat al BMW care a lăsat motorul pornit la un prototip camuflat al SUV-ului X3, în apropierea Central Park din Manhattan, a creat panică în centrul New York-ului. Poliţiştii au fost chemaţi duminică la faţa locului, după ce au primit informaţia că în zona menţionată se află un automobil suspect, şi au închis străzile din preajma parcului timp de 90 de minute.

O persoană care trecea prin zonă a remarcat vehiculul parcat în faţa Muzeului de Istorie Naturală. L-a considerat suspect şi a anunţat poliţia, relatează www.worldcarfans.com. O echipă de genişti a fost chemată, iar aceşti au spart luneta maşinii în căutarea explozibililor.



Incidentul s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Martin Birkmann, angajat al BMW, testa vehiculul şi a lăsat motorul pornit, el plecând la o plimbare prin Central Park. Poliţia din New York l-a amendat pentru că a lăsat motorul pornit.

Problema se pare că a fost şi camuflajul BMW-ului, care nu a fost recunoscut nici de cel care a anunţat poliţia şi nici de forţele de ordine, care au tratat incidentul cu seriozitate. Dar aşa arată toate prototipurile BMW, camuflajul folosit este un semn distinctiv al mărcii. Paranoia atacurilor teroriste continuă însă în metropola americană.



AŞA ARATĂ UN BMW CAMUFLAT, LA TESTE



Săptămâna trecută, în mai puţin de cinci zile au avut loc două incidente similare. Primul dintre acestea a fost real. Este vorba despre un atentat cu o maşină capcană care a fost dejucat în ultimul moment datorită prezenţei de spirit a unui cetăţean. El a trecut pe lângă un vehicul suspect din care ieşea fum.

Geniştii americani au reuşit atunci să dezamorseze bomba care ar fi putut să explodeze în Times Square la o oră de vârf. Dispozitivul se afla într-o maşină cu numere de înmatriculare false. Atentatul a eşuat datorită vigilenţei trecătorului şi a poliţiştilor care patrulau în zonă.

A fost identificat şi cel care ar fi pus la cale atentatul. Presupusul autor al atentatului eşuat de la New York, Faisal Shahzad, va fi inculpat pentru terorism internaţional şi tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă, au anunţat autorităţile americane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: panica atentat
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close