Antena 3 CNN Economic Auto Un convoi de şase metri lăţime şi 650 de tone circulă până vineri pe drumurile din România (VIDEO)

Un convoi de şase metri lăţime şi 650 de tone circulă până vineri pe drumurile din România (VIDEO)

Un convoi de şase metri lăţime şi 650 de tone circulă până vineri pe drumurile din România (VIDEO)
Sursa foto: mastodont
15 Apr 2010   •   21:09

Pe drumurile patriei nu sunt numai gropi. Din când în când mai sunt şi lucruri care merită văzute. Zilele acestea, pe şosele circulă un mastodont metalic, cu o greutate totală de 650 de tone şi 6 metri lăţime.

Un monstru pe roţi. Este cel mai mare transport care a trecut vreodată prin ţara noastră. Vehiculul imens transportă o turbină de 301 tone, care trebuie să ajungă la o rafinărie din Ploieşti.

Mastodontul s-a pus în mişcare miercuri dimineaţă din şantierul naval din Olteniţa. Joi a plecat din localitatea Sineşti din Ialomiţa şi în câteva ore ar trebui să ajungă în Albeşti-Paleologu. Vineri dimineaţă mai are de parcurs, tot în ritm de melc, drumul până la rafinăria din Ploieşti. În total mai puţin de 200 de kilometri.

Vehiculul măsoară aproximativ 110 metri, are o lăţime de 6 metri şi are o greutate de 650 de tone cu tot cu piesa pe care o transportă.

Traseul convoiului a fost planificat cu luni înainte, până în cel mai mic detaliu. Zeci de maşini de poliţie îl însoţesc şi au fost programate opriri pentru cazuri de urgenţă.

Până acum, totul a decurs bine, cu excepţia unor mici obstacole, întâmpinate pe centura Bucureştiului.

Numai autorizaţiile pentru ca acest convoi să poată circula pe drumurile din România au costat 100.000 de lei.



Observator

×
Subiecte în articol: convoi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close