Antena 3 CNN Economic Auto Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier: 62.000 de români au murit în accidente în ultimii 20 de ani

Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier: 62.000 de români au murit în accidente în ultimii 20 de ani

Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier: 62.000 de români au murit în accidente în ultimii 20 de ani
21 Noi 2010   •   22:57

Victimele accidentelor rutiere produse în România au fost comemorate duminică, de Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier. Rudele victimelor spun că justiţia este înceată şi că vinovaţii pentru moartea celor dragi scapă nepedepsiţi. În ultimii 20 de ani, aproximativ 62.000 de persoane au murit în accidente rutiere. Printre aceştia şi personalităţi.

În noaptea de 24 spre 25 august 2006, regizorul Cătălin Nemescu, 27 de ani, şi inginerul de sunet Andrei Toncu, 28 de ani, au murit pe loc în urma unui accident produs la podul Eroilor din Capitală. Vinovat de tragedie a fost britanicul Ali Imran, care a trecut pe roşu şi a intrat în intersecţie cu peste 140 de kilometri pe oră. Bolidul a lovit în plin taxiul. Şoferul în vârstă de 24 de ani a murit la scurt timp, în drum spre spital.

Pe 9 martie 2006, cântăreaţa Laura Stoica şi logodnicul ei se întorceau de la un concert când o maşină a intrat pe contrasens şi i-a lovit frontal. Au murit amândoi pe loc, la fel şi copilul nenăscut al artistei.

 
În noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004, la intersecţia dintre bulevardul Dacia şi strada Polonă. Puşcaşul marin Chris VanGhoetem, aflat la volanul maşinii Ambasadei Statelor Unite nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar şi a intrat în acesta. În urma impactului, pasagerul din taxi, basistul trupei Compact, Teo Peter, a murit pe loc. Pentru ca avea imunitate diplomatică, VanGothem fost scos din ţară de către autorităţile americane a doua zi după accident.

Toatea acestea au fost persoane foarte cunoscute. Dar printre victimele accidentelor se află şi oameni obişnuiţi ale căror rude încearcă şi acum să găsească dreptatea.

„Sunt tatăl lui Andrei Marian care a fost în urmă cu 5 ani ucis pe o trecere de pietoni din Bucureşti de un nemernic care am aflat ulterior că lucrează la SRI”, a declarat Rotaru Marin.

„Sunt mama lui Laura Buiac accidentată pe Şos Kiseleff în 2009 de diplomatul austriac. Încă o mai aşteptăm. Nu s-a întâmplat nimic de la data aceea”, a spus mama Laurei Buiac.

Oamenii sunt supăraţi că lucrurile se mişcă foarte greu în Justiţie şi nici la câţiva ani de la accidente, vinovaţii nu sunt pedepsiţi.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close