Antena 3 CNN Economic Biz News Artiştii au trimis autorităţilor o scrisoare de protest faţă de impozitarea drepturilor de autor

Artiştii au trimis autorităţilor o scrisoare de protest faţă de impozitarea drepturilor de autor

Artiştii au trimis autorităţilor o scrisoare de protest faţă de impozitarea drepturilor de autor
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2010   •   14:47

Sute de intelectuali protestează faţă de impunerea CAS pe drepturile de autor. Poeţi, scriitori, actori sau muzicieni, toţi au semnat o scrisoare adresată autorităţilor române în care cer anularea măsurii.

"Cu ce drept ne diminuaţi drepturile de autor?" Este întrebarea pe care peste 300 de scriitori şi artişti o adresează Preşedinţiei, Guvernului şi Curţii Constituţionale. Aceştia cer, printr-o scrisoare de protest ca prevederea de impunere a CAS pe drepturile de autor să fie anulată. Artiştii sunt revoltaţi şi susţin că măsurile adoptate de Guvern sunt o bătaie de joc la adresa lor.

Semnatarii scrisorii atrag atenţia Guvernului că prin aceste măsuri foarte mulţi artişti vor fi nevoiţi să emigreze pentru a putea avea un trai decent.

?Nu avem de ce să fim impozitaţi de două sau chiar de trei ori în plus pentru creaţia noastră. Pe lângă impozitul de 16% pe veniturile din drepturile de autor, cât lua statul fiecărui creator până acum, se vor adăuga noi impozite sociale şi scăderea cotei forfetare de la 40% la 20%. (...) În al doisprezecelea ceas, opriţi exodul de creiere din România şi sărăcirea celor care apără prin operele lor unice identitatea culturală şi spirituală a României!? spun artiştii în scrisoarea lor.

Printre semnatarii scrisorii se numără scriitorii Romulus Rusan, Ana Blandiana, poeta Denisa Comănescu, regizorul Adrian Sitaru, regizorul Victor Ioan Frunză şi muzicienii Mike Godoroja şi Mircea Tiberian.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: drepturi de autor CAS
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close