Antena 3 CNN Economic Biz News Brokerul care a tranzacţionat 7 milioane de barili de petrol beat, amendat cu 90.000 de euro

Brokerul care a tranzacţionat 7 milioane de barili de petrol beat, amendat cu 90.000 de euro

Brokerul care a tranzacţionat 7 milioane de barili de petrol beat, amendat cu 90.000 de euro
30 Iun 2010   •   11:41

Ce face un broker londonez când ajunge acasă după o noapte de beţie? Se apucă să cumpere şi să vândă acţiuni. Cel puţin aşa a făcut britanicul Stephen Perkins, ale cărui tranzacţii neautorizate au generat o creştere semnificativă a preţului petrolului.

În urma incidentului, brokerul londonez a primit interdicţia de a-şi practica meseria timp de cinci ani. În plus, el va trebui să plătească o amendă de 90.000 de euro pentru pagubele pe care le-a provocat companiei PVM Oil.

Pedeapsa a fost făcută publică marţi de către Autoritatea Serviciilor Financiare din Londra (FSA). ?Lui Stephen Perkins i s-a interzis să mai practice meseria de broker pentru că a pus în pericol buna funcţionare a pieţei. Faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice nu poate constitui o scuză în acest caz?, a declarat Alexander Justham, reprezentant al FSA, potrivit AFP.

Incidentul a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar autorităţile au avut nevoie de un an pentru a stabili pedeapsa care i se cuvine brokerului petrecăreţ. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Perkins a cumpărat 7,12 milioane barili de petrol, iar volumul neobişnuit de mare al achiziţiei a generat o importantă creştere a preţurilor.

Foto: 24heures.ch

Antena3.ro

 



×
Subiecte în articol: alcool betie
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close