Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la Bucureşti închide în scădere. Indicele extins al BVB, cu 3,9% mai scăzut

Bursa de la Bucureşti închide în scădere. Indicele extins al BVB, cu 3,9% mai scăzut

Bursa de la Bucureşti închide în scădere. Indicele extins al BVB, cu 3,9% mai scăzut
20 Noi 2008   •   17:32

Bursa de la Bucureşti continuă să scadă pentru a doua zi consecutiv, şedinţa de joi fiind încheiată cu o scădere de 2,68%, într-o piaţă în care investitorii au plasat mai multe ordine de vânzare, în special pe acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care au pierdut în medie 6,78% din valorile de miercuri.
Traiectoria pieţei a fost strâns corelată cu tendinţa descendentă a marilor burse europene, care la momentul închiderii şedinţei de la Bucureşti erau în coborâre cu până la 3,55%. În acelaşi timp, bursele emergente din Europa Centrală şi de Est aveau o linie descendentă mai accentuată, înregistrând scăderi cuprinse între 4,27% şi 7,96%.
Ultimele transferuri cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri în medie cu 3,07% mai reduse faţă de referinţă, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au coborât cu 5,21%. Scăderile semnificative ale acţiunilor SIF au coborât, cu 3,93%, şi indicele extins al Bursei.
Acţiunile SIF-urilor au căzut cu 5% la deschiderea şedinţei de astăzi, într-o piaţă aflată şi ea în scădere cu 2 procente. Traiectoria bursei de la Bucureşti este influenţată şi de situaţia de pe piaţa externă. În Statele Unite, bursele au scăzut sever, miercuri, cu până la 6,5%, tendinţa fiind preluată şi de pieţele din Asia care au coborât joi cu până la 6,9%.
Valul de scăderi a continuat şi pe bursele europene, care la deschiderea şedinţei de joi dimineaţă au coborât cu până la 2,2%.
Cele mai lichide zece titluri de la BVB au debutat la preţuri în medie cu 2,64% sub valorile de miercuri, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic au scăzut cu 3,8%.
Scăderile înregistrate de titlurile SIF au făcut ca indicele extins al Bursei să se plaseze cu 3,11% mai jos faţă de nivelul de la finalul şedinţei precedente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB bursa de valori
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close