Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Stere Farmache, reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti

Stere Farmache, reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti

Stere Farmache, reales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti
Sursa foto: bvb
19 Feb 2010   •   15:21

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti l-au reales pe Stere Farmache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, cu 57 % din voturi, transmite Mediafax. În decembrie 2008, Stere Farmache a anunţat că demisionează din funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), nu şi din funcţia de preşedinte al operatorului de piaţă, pe motiv că ar fi acceptat deja o ofertă venită din mediul privat. În locul său, a fost numită Anca Dumitru, director în cadrul operatorului de piaţă.

Stere Farmache s-a aflat în fruntea Bursei de Valori Bucureşti, ca director general, de 13 ani, de la înfiinţarea acesteia, în iunie 1995.

Potrivit Ziarului Financiar Stere Farmache a fost ales preşedinte în 2007, după ce Septimiu Stoica a demisionat. Pentru respectiva funcţie, a intrat în competiţie cu Cristian Sima, preşedintele societăţii de brokeraj WBS România, unul dintre contestatarii actualei conduceri a BVB. Farmache a fost ales cu 90% din voturile exprimate, în urma unei dezbateri de opt ore.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB bursa de valori
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close