Antena 3 CNN Economic Biz News Companiile aeriene, afectate de criză. Biletele de avion, mai ieftine cu până la 40%

Companiile aeriene, afectate de criză. Biletele de avion, mai ieftine cu până la 40%

Companiile aeriene, afectate de criză. Biletele de avion, mai ieftine cu până la 40%
Sursa foto: avion
26 Feb 2009   •   20:19

Criza şi lipsa banilor toarnă plumb în aripile avioanelor. În ianuarie, mai mult de un pasager din zece a lipsit la apel pe aeroportul cel mai mare al României. Oamenii se gândesc de două ori dacă trebuie să zboare sau caută bilete dintre cele mai ieftine.
Prin cel mai mare aeroport din Bucureşti au trecut în ianuarie cu 14% mai puţini pasageri decât în ianuarie 2008. Este vorba de 50.000 de oameni. Cât un oraş de provincie. Schimbarea o simt nu numai companiile de transport aerian, ci şi comercianţii din aeroport.
În 2008 au trecut prin criza petrolului, iar acum le scad vânzarile pentru ca oamenii zboara mai puţin. E un moment greu pentru operatorii de transport aerian. O ţin numai în promoţii de bilete. În funcţie de destinaţie, reducerile variază între 15-25%. Unele companii reduc preţul şi mai mult.
?Am dat posibilitatea pasagerilor să călătorească şi cu 30-40% mai ieftin decât anul trecut.? declară Antonio Iervolino, director general Myair.
Daca nu ţine nici strategia cu biletele mai ieftine, cine îşi permite, înlocuieşte avioanele mari, cu unele mai mici, ca să transporte exact cât se vinde. Şi să fie economice, ca să îşi acopere costurile pentru o cursă. Strategia de rezervă, dacă situaţia se înrăutaţeşte e să rărească numărul de curse spre o destinaţie sau să iasă de pe o rută, ca să le consolideze pe cele cu priză la public.
Observator

×
Subiecte în articol: companii aeriene bilete de avion
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close